Gratis færger er i spil igen

Gratis færger er i spil igen
Sidste sommer var der succes med gratis billetter for gående og cykler på Køge-ruten. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 6. MAJ 2021 • 13:12
Henrik Nielsen
Journalist

6. MAJ 2021 • 13:12

POLITIK

Regeringen lægger op til en ny sommerpakke, der skal give den danske sommertid et økonomisk rygstød. Regeringen vil afsætte 205 millioner kroner til billige rejser i Danmark med for eksempel færger og tog efter forhandling med Folketingets partier.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Transportministeriet.

En del af forslaget handler om at give mulighed for at komme rundt i landet til en billig penge, hvad enten det for eksempel er med færge til en ø eller togbillet til hovedstaden.

– Vi har rigtig mange smukke og spændende steder og seværdigheder i Danmark, så der er al mulig god grund til at gøre det endnu lettere og mere attraktivt at holde ferie herhjemme. Jeg er sikker på, at der kan laves en bred politisk aftale om midler til en sommerpakke, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i pressemeddelelsen.

Han ser frem til at drøfte med de andre partier, hvordan man bedst får unge, studerende, voksne, ældre, børnefamilier og borgere med handicap ud og opleve Danmark og støtte hele oplevelsesindustrien.

I sommeren 2020 var der stor succes med tilbuddet om gratis færgerejser for gående og cyklister i juli, ligesom mange valgte at købe et rejsepas til al kollektiv trafik eller en af de billige Orange-billetter, som gjorde det muligt at rejse på tværs af landet for en billig penge.