Genåbning af velkomstcenter har høj prioritet: Så mange er sat på opgaven

Genåbning af velkomstcenter har høj prioritet: Så mange er sat på opgaven
Østergades Snedker- & Tømrerforretning markerer med et skilt, at firmaet arbejder på Bornholms Velkomstcenter. Foto: Torben Østergaard Møller
BRAND | RØNNE | ABONNENT | 6. OKT 2021 • 15:00
BRAND | RØNNE | ABONNENT
6. OKT 2021 • 15:00

Skadeservicevirksomheden SSG sætter 10 mand på opgaven.

Det er Østergades Snedker- & Tømrerforretning, som er en del af Danmarks angiveligt største skadeservicevirksomhed SSG, der har fået opgaven med at bringe Bornholms Velkomstcenter på fode igen oven på branden i mandags.

Herfra siger Steffen Sørensen, driftsleder i SSG på Bornholm:

– Vi skal i første omgang have lukket den brændte del af med en støvvæg med dampspærre på, så vi kan koncentrere affugtningen efter slukningsarbejdet. Så skal vi have pillet nogle bygningsdele ned og have lavet en komplet rengøring dernede, så de medarbejdere, som normalt arbejder i bygningen, kan genåbne velkomstcentret og komme tilbage på deres kontorer.

Hvor mange har du sat på opgaven?

– Lige nu (onsdag formiddag, red.) er vi fire-fem mand, men ellers bliver vi lige omkring 10 mand, der kører på dernede.

Er det rigtigt forstået, at det vil tage en 14 dages tid, inden Destination Bornholm igen kan åbne centret?

– Jeg vil nok sige en uges tid, 14 dage har vi sagt for at være på den sikre side, men vi gør selvfølgelig alt for, at de kan komme hurtigt tilbage. Så 14 dage kommer det ikke til at tage, ikke med den planlægning, jeg har lavet, og med det antal folk, jeg har sat på. Det kommer til at gå hurtigere.

Og hvor lang tid vil du mene, det tager?

– Selvfølgelig bliver bygningen ikke genopbygget i første omgang, det vil tage flere måneder. Men den del af bygningen, det drejer sig om, får vi lukket af, så man kan benytte resten. Og jeg satser på, at de kan komme tilbage igen på deres kontorer og åbne velkomstcentret i den ende af bygningen, som ikke er berørt af branden, i næste uge. Mit mål er faktisk, at vi er færdige allerede mandag morgen og kan sige, at de kan vende tilbage til deres kontorer.

Optimistiske

– Om vi kan klare det så hurtigt, kan jeg ikke love 100 procent, men vi plejer at være optimistiske, og det plejer også at lykkes for os. Og vi har jo altså 10 mand på og kan også tilkalde flere, fordi vi har så store ressourcer at råde over. Så jeg tror på, planen nok skal holde, jeg har endnu ikke haft nogen planlægning, der er gået over tiden, siger Steffen Sørensen.

Han oplyser, at der formentlig skal affugter på i en måneds for at tørre de våde bygningsdele ud, men at det ikke bør forstyrre kontorerne eller skranken, som ligger i den anden ende af bygningen.

– Men hvis vi antager, at jeg klarmelder bygningen mandag i forhold til de akutte ting, vi skal lave, så er det jo op til medarbejderne på Destination Bornholm at få det hele op at køre igen i forhold til for eksempel alle mulige brochurer, som det har været nødvendigt at kassere på grund af røgen, og hvad der ellers kan være, de skal genoprette, siger han.