Frederik fik indblik i bornholmske unges problemer

Frederik fik indblik i bornholmske unges problemer
Kronprins Frederik i samtale med datamatiker-studerende Sebastian Larvad mandag eftermiddag foran Campus Bornholm. Foto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 16. MAJ 2022 • 16:53
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. MAJ 2022 • 16:53

Officielt var han en dag på Bornholm for at jage bukke og starte et motionsløb på Campus Bornholm. Her greb en af de studerende dog chancen for også at sætte kronprins Frederik ind i de problemer, som Bornholms unge sloges med under corona-pandemien.

Kronprins Frederik tilbragte mandag på Bornholm. Den kommende konge ankom natten til mandag med kongeskibet Dannebrog, der dagen igennem lå ankret op ved Rønne Havns honnørkaj, ved siden af hurtigfærgen Max.

Flest bornholmere mødte kronprins Frederik, da han klokken 15 ankom til Campus Bornholm. Her satte kronprinsen kort efter en bornholmsk udgave af sin motionsløbsserie Royal Run i gang ved at bruge et båthorn.

Flere end 100 campus-studerende deltog i løbet, der fandt sted på stierne rundt om Campus Bornholm. Ved målstregen hilste kronprins Frederik på mange af løberne ved at give dem high fives.

– De mange smil man får, når de kommer over målstregen, siger meget om, at de har fået et puf opad, fortalte kronprinsen om sine indtryk af de unge bornholmske løbere.

Sådan et puf opad har mange bornholmske unge brug for, fortalte campus-studerende Sebastian Larvad, da han sammen med få andre unge havde tid på tomandshånd med kronprins Frederik i løbets målområde.

– Jeg fortalte kronprinsen om ungdomslivet på Bornholm. Jeg fortalte, at ungdomslivet har været meget nedprioriteret under corona, at der har været mistrivsel blandt mange unge, der har oplevet at være meldt ud af fællesskabet, og at et arrangement som Royal Run forhåbentlig kan være med til at vende tallerkenen og skabe mulighed for mere fællesskab, fortalte Sebastian Larvad.

Opdateret efter fire år

Da han ankom til Campus Bornholm, blev kronprins Frederik modtaget af campus-direktør Inge Prip, STX-uddannelsesleder Klaus Kristiansen og Flemming Torsten Sørensen, projektleder for Royal Run Bornholm.

De tre fulgte kronprins Frederik til campus-arealet Store Torv, hvor alle de studerende havde samlet sig. I det sidste kvarter før kronprins Frederik ankom, havde de studerende varmet op sammen og fået en peptalk om de gavnlige effekter af motion, også mens man læser til eksamen.

Kronprins Frederik åbnede officielt Campus Bornholm for fire år siden. Mens de studerende løb Royal Run, opdaterede direktør Inge Prip den kommende konge på, hvordan det siden er gået på campus.

Også enkelte andre fik lejlighed til at tale med kronprins Frederik. Det gjaldt blandt andre Bornholms Ungeråds formand Niklas Stenbye, frivillige fra Viking IK og repræsentanter for DGI Bornholm og Royal Run Bornholm.

Desuden fik et par håndfulde elever fra Åvangsskolen nær Campus Bornholm et uventet møde med kronprinsen. Da de gjorde opmærksom på sig selv ved at råbe, gik kronprins Frederik smilende over for også at hilse på dem.