Erhvervsråd i opråb til transportministeren: Vi har brug for permanent transportkorridor
– Vi har behov for den tryghed, en langsigtet løsning for en trafikkorridor fra København til Ystad vil betyde, siger Karen Bladt, som er formand for Bornholms Erhvervsråd. Arkivfoto: Berit Hvassum

5. MAR 2021 • 13:04 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER • GRATIS

Erhvervsråd i opråb til transportministeren: Vi har brug for permanent transportkorridor

TRANSPORT

Erhvervet på Bornholm ønsker permanent løsning for en transportkorridor til Bornholm via Sverige.

 

Erhvervet på tværs af øen
ser med bekymring
på den nuværende situation

 

Det oplyser en pressemeddelelse fra Business Center Bornholm, som fortsætter:

De svenske indrejserestriktioner under coronakrisen hæmmer det bornholmske erhvervsliv, og derfor har Bornholms Erhvervsråd rettet en fælles henvendelse til transportminister Benny Engelbrecht (S) med opfordring til, at transportministeren hurtigst muligt ser på mulighederne for at finde en langsigtet løsning for en trafikkorridor gennem Sverige, således at vi er sikret en let og uhindret forbindelse mellem Bornholm og det øvrige Danmark i fremtiden, hvis en lignende situation skulle opstå.

Såvel de nuværende som tidligere trafikmæssige udfordringer har tydeliggjort behovet for, og vigtigheden af, en langsigtet og permanent løsning for en transportkorridor igennem Sverige.

– Erhvervet på tværs af øen ser med bekymring på den nuværende situation i forbindelse med trafikkorridor gennem Sverige, og vi ønsker en langsigtet løsning, således at Bornholm på transportområdet har nogle rammevilkår, der understøtter det bornholmske erhvervsliv, dets konkurrenceevne og mulighederne for fortsat udvikling og vækst til gavn for erhvervet og for øen som helhed, siger formanden for Bornholms Erhvervsråd, direktør Karen Bladt, i pressemeddelelsen.

Hovedparten af trafik til og fra Bornholm foregår via Sverige. Alle erhverv og herunder i særlig grad de bornholmske eksport- og industrivirksomheder, der fordrer nem og smidig fragtmulighed, samt ikke mindst turisterhvervet, som er afhængig af tilrejsende turister, er således mærkbart ramt af de svenske indrejserestriktioner.

– Vi er naturligvis opmærksomme på, at man under coronakrisen har gjort en stor indsats for at løse de trafikmæssige udfordringer for Bornholm, men vi har behov for den tryghed, en langsigtet løsning for en trafikkorridor fra København til Ystad vil betyde, tilføjer Karen Bladt.

Skrivelsen til trafikministeren er tillige sendt til de to bornholmske folketingsmedlemmer Lea Wermelin (S) og Peter Juel Jensen (V).

 

 

Brevet til Benny Engelbrecht (S)

DOKUMENTATION

Herunder følger den fulde ordlyd af brevet, som også er sendt cc til Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm v/formanden, borgmester Thomas Thors.

Trafikkorridor til Bornholm gennem Sverige

Erhvervet på Bornholm, bredt repræsenteret i Bornholms Erhvervsråd, retter hermed henvendelse til transportministeren med henblik på at tilkendegive et ønske om en langsigtet og permanent løsning for en transportkorridor igennem Sverige. Vi er opmærksomme på, at man under coronakrisen har gjort en stor indsats for at løse de trafikmæssige udfordringer for Bornholm, men erhvervet har behov for tryghed omkring en langsigtet løsning.

Såvel nuværende som tidligere trafikmæssige udfordringer på grund af coronakrisen og de deraf følgende svenske indrejserestriktioner i forbindelse med trafik over Sverige har tydeliggjort behovet for, og vigtigheden af, en langsigtet og permanent løsning for en transportkorridor igennem Sverige.

Hovedparten af trafik til og fra Bornholm foregår via Sverige. Alle erhverv og herunder i særlig grad de bornholmske eksport- og industrivirksomheder, der fordrer nem og smidig fragtmulighed samt ikke mindst turisterhvervet, som er afhængig af tilrejsende turister, er således mærkbart ramt af de svenske indrejserestriktioner – og det er den bornholmske befolkning naturligvis også.

De svenske indrejserestriktioner hæmmer det bornholmske erhvervsliv på tværs af brancher, og man ønsker fremadrettet en anden løsning, således at Bornholm på transportområdet har nogle rammevilkår, der understøtter det bornholmske erhvervsliv, dets konkurrenceevne og mulighederne for fortsat udvikling og vækst til gavn for erhvervet og for øen som helhed.

Vi vil derfor gerne opfordre Transportministeren til hurtigst muligt at se på mulighederne for at finde en langsigtet løsning for en trafikkorridor gennem Sverige, fra København til Ystad, således at vi er sikret en let og uhindret forbindelse mellem Bornholm og det øvrige Danmark, hvis lignende situationer skulle opstå i fremtiden.

 

Bornholms Erhvervsråd:


• Karen Bladt (DI-Bornholm).
• Morten Iversen (DI Dansk Byggeri).
• Benny Schou (Horesta).
• Lotte Hjorth (Dansk Erhverv).
• Lars-Ole Hjorth-Larsen (Bornholms Landbrug & Fødevarer).
• Claus Duevang (SMVdanmark).
• Peter Lund Olsen (Tekniq Bornholm).
• Ole Dreyer (Bornholms- og Christiansøs Fiskeriforening).
• Nikolaj Nexø Grønnegaard (Finansområdet).
• Klaus Holm og Jan Nielsen (FH- Bornholm)

 

 
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.