Ene og Frederik på dag ét: 'Det er helt syret'

Ene og Frederik på dag ét: 'Det er helt syret'
Ventetiden er slut. Ene Holst Møller og Frederik Rode er meget bevidste om, at de skal være påpasselige, nu hvor de endelig har fået lov til at komme til Bornholm. Fotyo: Berit Hvassum
| ABONNENT | 2. MAR 2021 • 09:18
| ABONNENT
2. MAR 2021 • 09:18

HØJSKOLE

Ene Holst Møller, 21, kommer fra Borup på Sjælland og har arbejdet i en daginstitution, mens hun ventede på at få lov til at komme på højskole.

– Jeg haft sabbatår og sparet op til en rejse som ikke blev til noget, og nu bruger jeg så pengene på højskole, som heldigvis bliver til noget, fortæller Ene, der ankom med natfærgen fra Køge tidligt mandag morgen.

Frederik Rode, 22, kommer fra Allerød. Han har også arbejdet som pædagogmedhjælper, mens han ventede tålmodigt på, at restriktionerne skulle blive lempet.

Arbejdet i børnehaven var ikke noget han gjorde for pengenes skyld.

– Nej, jeg havde sparet op. Det var egentlig bare for at have noget at stå op til, siger Frederik.

Vi skal nyde det så meget vi kan

Forårskurset skulle efter planen have startet den 4. januar, så både Ene og Frederik er vildt glade for endelig at sætte foden på bornholmsk jord.

Begge indrømmer dog, at det føles lidt uvirkeligt at gå rundt blandt så mange mennesker lige pludselig.

– Det er helt syret. Men det er megafedt, at vi får lov. Nu må vi prøve at sætte et godt eksempel for de andre, så de også kan komme afsted snart. Både højskoler og efterskoler, siger Ene.

Hvis alt går vel, begynder skuldrene nok at falde ned efter et par dage. Men der er ingen tvivl om, at de unge er bevidste om det store ansvar, der hviler på deres skuldre de første dage på Bornholms Højskole.

– Vi skal nyde det så meget, vi kan nu, og gøre alt, hvad vi kan for at vise det gode eksempel. Det er synd at ryge hjem efter en måned, siger Frederik.