Flæskesteg om sommeren
Dengang drev parret restauranten Casablanca i Gudhjem. Forinden havde de også drevet Travbanen, Bolsterbjerg og Klemensker Kro. For Elly Mortensens mand (Preben Mortensen red.) havde ild bagi, som hun beskriver det.
– Vi har boet 35 steder ham og jeg. Han havde ikke ro på sig og var vild med at handle, både restauranter og hoteller. Jeg var måske ikke lige enig i alle steder, vi købte. Men den her (Restaurant Rø red.) besluttede jeg mig selv for, griner Elly Mortensen.
Parret slog sig da også ned med Restaurant Rø, som de drev sammen i 15 år. For ti år siden bliver parret skilt og Elly Mortensen driver derfra restauranten alene, hvor hun flytter ind i ejendommens tilstødende lokaler. Det var samtidig også deromkring, at ideen om flæskestegskonceptet opstod, fortæller hun.
– En sommerdag ringer telefonen i restauranten. Det er en, der gerne vil bestille flæskesteg til om søndag. Det var bagende varmt, og jeg tænker; flæskesteg? På den her tid af året? Nå ja, okay, men så lavede jeg jo det – og siden da, så kørte det bare, fortæller Elly Mortensen.