Over for Tidende oplyser projektleder Veronika Fischer, at der i sjældnere tilfælde kan være timer, hvor elprisen på Bornholm bliver den samme som i den højeste af de to naboområder. Det kan blive tilfældet, hvis der ikke blæser meget, så produktionen fra havvindmøllerne er lav, samtidig med at kablet til energiøen bliver udnyttet fuldt ud fra Sjælland til Bornholm, mens der er ledig kapacitet på kablet til Tyskland. I det tilfælde vil den tyske (og højere) pris fastsætte spotprisen på Bornholm. Men i det store billede vil det være undtagelsen, og derfor er forventningen altså, at Bornholm kan nyde en lille økonomisk fordel af en ny priszone.
Undtagelsesvist kan det også hænde, at spotprisen på Bornholm bliver lavere end i både Tyskland og Østdanmark. Det vil kræve, at elproduktionen fra havvindmølleparkerne overstiger kapaciteten i kablerne.
– Hvis Bornholm skal have sin egen pris, skal det være, fordi der er flaskehalse på begge forbindelser, hvilket vil sige, at der produceres mere strøm, end der samlet kan eksporteres på forbindelserne, forklarer Veronika Fischer og uddyber:
– Kablerne er dimensionerede, så al produktion som udgangspunkt altid kan eksporteres. Dog kan der være tilfælde, hvor der ikke er fuld kapacitet på kablerne, eksempelvis hvis der udføres planlagt vedligehold, som medfører reduktion i kapacitet, ankerskader og andet. Hvis der for eksempel produceres 3 gigawatt vind, men kablet til DK2 ikke er tilgængeligt, og der dermed kun er 2 GW kapacitet tilgængeligt fra Bornholm, vil den nye budzone få sin egen pris.
Det er den dyreste nødvendige enhed, som fastsætter prisen på elmarkedet. Da energiøens vindmøller vil have lavere marginalomkostninger end de anlæg (for eksempel kraftværker), der dikterer spotprisen i andre priszoner, vil en sådan situation altså gøre strømmen i en bornholmsk priszone billigere.