Delte meninger om stop for salg af klippekort hos chaufførerne

Delte meninger om stop for salg af klippekort hos chaufførerne
Buschaufførerne solgte deres sidste papirklippekort i marts 2020. Salget af klippekort i busserne bliver ikke genindført, når corona-restriktionerne ophæves. Kontantbilletter skal man fortsat kunne købe på busserne. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| 5. MAJ 2021 • 19:53
Jakob Nørmark
Journalist

5. MAJ 2021 • 19:53

TRANSPORT

Forslaget om permanent at stoppe med at sælge klippekort i busserne har været i høring. Handicaprådet og Ældre Sagen er mest betænkelige ved ophøret af klippekortsalg. De opfordrer til, at muligheden for at købe klippekort i busserne bevares, indtil fysiske klippekort udfases.

Ældresagen, der på sigt drømmer om indførelse af Rejsekortet, påpeger, at "ikke alle uden for byerne har en let mulighed for, at købe et klippekort og derfor er henvist til en dyrere billetløsning", og minder desuden om, at en elektronisk app-løsning ikke kan stå alene.

Bornholms Ældreråd kan derimod godt støtte forslaget, så længe kunderne får mulighed for betale for kontantbilletter med Mobilepay eller kontanter hos chaufføren. Samtidig lægger Ældrerådet i høringssvaret vægt på, at alle salgsstederne fortsætter med at sælge fysiske klippekort.

Destination Bornholm anfører, at det skal kommunikeres tydeligt, hvor man kan købe klippekort, samt at udlændinge uden adgang til Mobilepay nemt skal kunne købe busbilletter.

I et samlet høringssvar skriver en håndfuld skoler, at stop for salg af klippekort i busserne ikke har betydning for skoleeleverne, og de vurderer, at selv elever uden bevilget skolebuskort vil klare sig fint, da "langt de fleste både børn og forældre er vant til at manøvrere som digitale borgere".

– Jeg synes, at svarene vi har fået, viser en forståelse for, at vi ikke kan blive ved med at sælge klippekort i busserne, opsummerer Leif Olsen.