DAT opbygger rute fra Bornholm til ny destination

DAT opbygger rute fra Bornholm til ny destination
Fra den 19. august og til den 19. september bliver der to ugentlige ture fra Bornholm. Pressefoto
TRAFIK | BORNHOLM | ABONNENT | 16. JUL 2021 • 14:45
TRAFIK | BORNHOLM | ABONNENT
16. JUL 2021 • 14:45

Lørdag den 6. december 2014 sendte DAT et fly af typen ATR 72 fra Bornholm til Flughafen Berlin-Schönefeld, altså til den tyske hovedstad.

Det skete efter en afstemning, hvor folkets stemme blev hørt og kunne vælge mellem forskellige destinationer, det kunne være interessant at rejse til med fly direkte fra Bornholm på en juleshoppetur.

Valget blev altså Berlin, afgang var klokken 8.30 lørdag, hjemrejse klokken 13 søndag.

Snart vender muligheden for et smut til Berlin – som i fugleflugts- eller for den sags skyld flyflugtslinje ligger kun en time væk.

Det fortæller direktør i DAT, Jesper Rungholm.

– Vi kan se, at vi efterhånden har opbygget et solidt marked mellem Bornholm og Jylland. Det er jo noget, vi selv har udviklet, efter vi overtog beflyvningen af Bornholm i 2012, for dengang var der slet ikke nogen jyllandsflyvninger. Vi begyndte stille og roligt med Billund, dernæst kom Aalborg og endelig Aarhus. Det marked er nok ved at være godt og vel dækket af, og så tænkte vi over, hvad vi har af destinationer i nærheden, som kunne være interessante, siger han.

– Vi har i forvejen flyvninger mellem Saarbrücken og Berlin. Det har vi haft et pænt stykke tid, og det går fint, så det kommer til at fortsætte. På den baggrund tænkte vi, at vi kunne prøve også at forbinde Bornholm til Berlin og se, om der er grundlag for, at vi stille og roligt bygger det op.

Faktisk skulle ruten være startet allerede sidste år, men så ødelagde corona det hele, konstaterer flyselskabsdirektøren og fortsætter:

– Og det gør corona måske også til en vis grad i år, i hvert fald økonomisk, for mange er stadig usikre på at rejse. Men det går da i det mindste i den rigtige retning, så nu prøver vi, om vi kan få det til at virke med en forsigtig opbygning i år, og så må vi se, om vi skal lave en rigtig sæson næste år og få det løbet ordentligt i gang til den tid. I år tester vi det af, det er jo trods alt kun en times flyvning hver vej, så det er ikke en kæmpestor satsning.

46 eller 72 passagerer

Flyselskabet vil umiddelbart flyve ud fra Bornholm to gange om ugen, nemlig søndag og torsdag. Det betyder, at passagererne kan vælge en lang weekend fra torsdag til søndag eller en kort uge fra søndag til torsdag – eller slet og ret en uge fra torsdag til torsdag eller fra søndag til søndag.

Første rejse fra Bornholm finder sted torsdag den 19. august, og indtil videre er sidste flyvning planlagt til at finde sted den 19. september, oplyser Jesper Rungholm.

DAT vil formentlig benytte fly, som kan rumme enten 46 eller 72 passagerer, og prisen for en returrejse vil ligge på et par tusinde kroner pr. passager.

– Der er relativt høj skat på flybilletter i Tyskland, forklarer Jesper Rungholm.

– Og Berlin lufthavn er vanvittigt dyr at beflyve, så man kan ikke lave lavpris på sådan et produkt.

DAT har også lavet en aftale med det centralt beliggende Victor's Residenz-Hotel Berlin, som skulle have "rigtig fornuftige priser", og som de flyrejsende kan få en henvisning til via dat.dk, hvorefter de selv skal booke deres værelse.