Danielsson stiller ikke op til hovedbestyrelsen i DF denne gang
René Danielsson bakker op om sin formand, Kristian Thulesen Dahl. Her ses han under valgkampen i 2019 på Store Torv ved et besøg af Kristian Thulesen Dahl på Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum

POLITIK | BORNHOLM | GRATIS
15. SEP 2021 • 09:30
Jakob Nørmark
Journalist

Danielsson stiller ikke op til hovedbestyrelsen i DF denne gang

Sidste år manglede det bornholmske kommunalbestyrelsesmedlem René Danielsson blot syv stemmer for at blive valgt til Dansk Folkepartis hovedbestyrelse på bekostning af tidligere kultur- og fritidsborgmester i København Carl Christian Ebbesen. På lørdag skal Dansk Folkeparti igen fordele hovedbestyrelsesposter, og denne gang er han ikke på stemmesedlen.

Af hensyn til René Danielsson foretrukne kandidater vil han ikke stille op igen.

– Nej, det gør jeg ikke. Vi har brug for behov for nogle dygtige organisationsfolk og lidt færre politikere. Og jeg vil ikke være medvirkende til, at stemmerne bliver splittet på for mange mennesker, siger han til Bornholms Tidende.

– Der kommer nok lidt mere i løbet af de næste par dage, tilføjede han kryptisk tirsdag eftermiddag.

Hvad han mente med den bemærkning, viste sig onsdag morgen, hvor René Danielsson i et interview på TV2.dk blander sig i den ophedede partidebat og leverer en hård kritik af særligt Martin Henriksen og Erik Høgh-Sørensen.

– Jeg synes, de pisser formanden op og ned ad ryggen og gør præcis, hvad der passer dem, siger René Danielsson i et forsvar af Kristian Thulesen Dahl og Pia Kjærsgaard til tv2.dk.

– Mig bekendt er der ikke nogen, der nogensinde har sagt til Pia, at hun ikke gør et fremragende stykke arbejde. Og så synes jeg helt ærligt, at det er at snigløbe hende – og Kristian (Thulesen Dahl, red.) for den sags skyld – at man så bliver ved med at skide højt og helligt på de meldinger, der kommer fra vores formand. Det er vanvittigt.Flere nyheder