Christiansøboer tildeles fem parkeringspladser

Christiansøboer tildeles fem parkeringspladser
Der kan være rift om parkeringspladserne i Gudhjem i højsæsonen. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 13. APR 2021 • 17:08
| ABONNENT
13. APR 2021 • 17:08

PARKERING

Kontakt- og Udviklings-Ø-rådet på Christiansø har udtrykt ønske om fem parkeringslicenser i Gudhjem til brug for de christiansøboer, som har bil og ønsker at parkere den i Gudhjem, når de opholder sig hjemme – og på det seneste møde i natur- og miljøudvalget vendte et flertal tommelfingeren op for den mulighed.

Kun Enhedslistens Niclas Fick kunne ikke medvirke, idet en sådan ordning vil lægge unødigt beslag på for mange attraktive parkeringspladser, mener han, som ifølge referatet fra mødet påpegede, at det er muligt at parkere og langtidsparkere mere hensigtsmæssigt med hensyn til øvrige trafikanter andre steder i Gudhjem. I referatet oplyses det dog også, at den kommunale administration har vurderet, at en dispensation ikke vil belaste parkeringsforholdene i Gudhjem nævneværdigt.

Ydermere fremgår det, at det er Christiansøs Administration, der skal forvalte, hvem der tildeles de fem parkeringslicenser, som i øvrigt er underlagt de til enhver tid gældende vilkår for erhvervelse af parkeringslicenser i Gudhjem byzone, dog undtaget kravet om fast adresse i byen.

De gældende vilkår fra 2016 for erhvervelse af parkeringslicens i Gudhjem byzone giver beboere og erhvervsdrivende med adresse i Gudhjem – og det er altså, hvad det punkt angår, der laves en særregel for Christiansøs beboere – mulighed for at erhverve en parkeringslicens, som giver ret til at parkere uden tidsbegrænsning på offentlige p-pladser inden for parkeringslicenszonen i Gudhjem.

En licens koster 500 kroner.

Administrator på Christiansø Søren Thiim Andersen forklarer, at det efterhånden er cirka to år siden, Kontakt- og Udviklings-Ø-rådet foretog en rundspørge blandt øboerne om, hvem der eventuelt havde behov for en parkeringslicens i Gudhjem.

– Og der var så fem familier, der meldte sig på banen, primært fra det ældre segment, siger han.

– Dernæst blev det løftet ind til en drøftelse i natur- og miljøudvalget, og nu er forespørgslen så omsider blevet behandlet, og det er vi meget glade for og tilfredse med.

Kriterierne

Og det er dig, der skal fordele licenserne?

– Ja, Kontakt- og Udviklings-Ø-rådet er jo ikke som sådan en myndighed, og derfor forestiller jeg mig, at licenserne bliver udstedt til Christiansø Administration, som varetager det administrative, siger Søren Thiim Andersen.

Og hvad så, hvis der pludselig står seks familier og beder om en parkeringslicens?

– Nu har vi jo allerede de familier, som meldte sig på banen, da sagen kørte, og det bliver så dem, der får tildelt en plads. Går en af de pladser på et tidspunkt tilbage til administrationen, kan man så se på kriterierne for at søge om den.

Så hvis der kommer en sjette forespørgsel, må vedkommende pænt stille sig i kø til en plads?

– Ja, netop. Vi ansøgte om fem, fordi det var behovet på daværende tidspunkt, og jeg forestiller mig ikke, at vi kommer til at køre flere runder i udvalget. De fem er vores udgangspunkt, og vi administrerer efter det, siger administratoren.