Brodirektør efterlyser bedre synkronisering i fremtiden

Brodirektør efterlyser bedre synkronisering i fremtiden
Øresundsbroens administrerende direktør, Linus Eriksson, tror ikke rejsereglerne mellem Danmark og Sverige bliver lavet om i den nærmeste fremtid. Pressefoto: Lars Dareberg/Øresundsbron
| 25. MAJ 2021 • 13:02
Henrik Nielsen
Journalist

25. MAJ 2021 • 13:02

REJSE

Corona har vist, at det skandinaviske samarbejde ikke er stærkere end de restriktioner, de respektive lande indfører. Derfor kunne det være ønskeligt, at landene bliver bedre til at synkronisere deres retningslinjer, lyder det fra Øresundsbroens administrerende direktør i avisen Sydsvenskan.

Aktuelt er der otte konkrete forskelle på restriktioner i Danmark og Sverige, som gør det besværligt at rejse på tværs af de to landes grænse. Ulogisk besværligt, mener Linus Eriksson.

– Det er næsten lidt komisk, hvor forskellige reglerne kan være for at håndtere samme slags udfordring; mindsket smittespredning, siger han til Sydsvenskan.

De otte store forskelle er en negativ tests gyldighedsperiode ved indrejse, prisen på kviktest, indrejseregler for færdigvaccinerede, en negativ tests gyldighedsperiode for pendlere, nedre aldersgrænse for testkrav, generelle rejserestriktioner, regionale forskelle samt transitregler.

Linus Eriksson har ikke nogen større forhåbning om snarlige regelændringer, men håber som nævnt på bedre synkronisering i fremtiden.

– Det er vores fælles ansvar at lære af året, der er gået, og sikre, at vi får en mekanisme, som gør, at vi ikke havner der igen, siger han til Sydsvenskan.