Borgmester om Folkemødet: 'Det skal blive i folks bevidsthed'

Borgmester om Folkemødet: 'Det skal blive i folks bevidsthed'
Folkemødet i 2019. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 4. MAJ 2021 • 16:10
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
4. MAJ 2021 • 16:10

GENÅBNING

Med regeringens nye genåbningsplan kan man fra Folkemødet nu meddele, at festivalen i 2021 bliver en realitet.

Og det glæder borgmester Thomas Thors (S), der fra kommunalt hold har arbejdet ihærdigt på at få festivalen på benene i år.

– Det er det bedste, vi kunne have ønsket os i denne situation. Det bliver selvfølgelig et meget mindre koncept i år, men fra bestyrelsens side og fra kommunen har vi hele tiden arbejdet hen imod, at det vigtigste var at holde Folkemødet i år. Det er vigtigt at holde gang i traditionen, så Folkemødet bliver i bevidstheden hos folk, indtil vi er tilbage til normale tilstande, siger Thomas Thors.

I tråd med regeringens coronarestriktioner bliver konceptet for dette års Folkemøde af en noget mere beskeden størrelse. Festivalens aktiviteter centreres omkring Cirkuspladsen og Danchells anlæg, hvor området opdeles i fire indhegnede sektioner, der i hver sektion kan rumme op til 500 mennesker. Samtidig understøttes festivalen af et digitalt spor, hvor debatter og oplæg kan streames hjemme i egen stue. Og det glæder Thomas Thors, at man nu trods alt er lykkedes med at finde et format, der passer ind i pandemiens mange restriktioner.

– Jeg tror på, at vi man er kommet frem til det bedste alternativ under omstændighederne. Og så er det hele tiden med den tanke, at vi i 2022 forhåbentlig er tilbage til de vante rammer for festivalen med det folkeliv og engagement, som vi kender, siger Thomas Thors.

Folkemødet bliver på Bornholm

Bornholms Regionskommune havde oprindeligt budgetteret med en bevilling på lige over 2,7 millioner til Folkemødet i 2021. I lyset af coronapandemien valgte kommunen dog at give ekstraordinært coronatilskud til festivalen, der samlet set løb op i godt fire millioner. Det er dermed også en ekstra stor vitaminindsprøjtning, man har givet den årlige demokratifestival i håbet om, at festivalen ikke vil lide alt for hårdt under coronakrisen. Og selvom Folkemødet 2020 måtte aflyses, og man i år vil opleve en festival meget langt fra normalen, er Thomas Thors dog også fortrøstningsfuld for Folkemødets fremtid på Bornholm.

– Jeg tror ikke, at den nuværende situation vil udfordre, at Folkemødet er på Bornholm. Vi tror meget på det, at det koncept, man har udviklet siden 2011, efterhånden er det rigtige, og jeg tror, at mange af Folkemødets deltagere fortsat holder af at komme herover, og at vi har en kæmpe fordel i at have nogle anderledes rammer som en ø, der stadig er relativt stor, siger Thomas Thors.