Børnehavebørn leger sig cykelsikre

Børnehavebørn leger sig cykelsikre
Børn i fem lokale børnehaver deltager i Cyklistforbundets kampagne "Vi kan cykle". Pressefoto
| 27. APR 2021 • 11:49
Henrik Nielsen
Journalist

27. APR 2021 • 11:49

TRAFIK

14.500 børn fra 387 børnehaver i hele landet leger med i Cyklistforbundets kampagne, der skal lære børnene alt det svære og alt det vigtige på en cykel. Fem lokale børnehaver deltager.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Med trafikbanko, kongens efterfølger og andre cykellege lærer børnene at holde balancen, tilpasse farten, læse de andres bevægelser, reagere hurtigt og huske at bremse.

Tanken bag kampagnen er, at børnene skal føle sig så hjemme på cyklen, når de skal ud i trafikken og cykle, at de ikke bruger al energi på at koncentrere sig om at holde balancen.

Derhjemme kan børnefamilier også lege, hvis forældrene ønsker at hjælpe deres barn til at blive en glad og sikker børnecyklist, og der er inspiration at hente på Cyklistforbundets hjemmeside.

 


Cykellege til derhjemme

• Kongens efterfølger: Du går eller cykler foran dit barn, og sammen øver I at tage den ene hånd af styret, cykle i zigzag eller bare at cykle meget langsomt. Det er nemlig ikke så let!

• Fange sæbebobler: Du blæser boblerne, og dit barn fanger dem med hovedet, hånden, foden eller næsetippen. Det kræver god balance og et fast tag i styret.

• Bremsesporskonkurrence: Sæt farten op, slå bremsen i og konkurrér om, hvem der kan lave det længste bremsespor. En sjov og udfordrende cykelleg, som leges bedst på grus.

Se flere lege, guides og videoer på Cyklistforbundet.dk/foraeldre