Børn inviteres på opdagelser i Hasle Lystskov

NOTITS | 16. NOV 2023 • 14:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
16. NOV 2023 • 14:00

Den nye bornholmske virksomhed Naturøen inviterer lørdag den 18. november børn mellem 6 og 10 år med på et mini-retreat ved shelterne i Hasle Lystskov, hvor man skal tænde bål, gå på opdagelse i skoven og lave et bladherbarium.

Man kommer også til at lave nogle sanseøvelser i skoven, oplyser Emilie Hejlesen fra Naturøen i et opslag på Facebook.

Hun skriver, at retreatet kun er for børn, men at forældre eventuelt kan bruge den halvanden time, arrangementet varer på at gå en tur i den smukke skov og rundt om Rubinsøen.

Der er plads til 10 børn ved det gratis arrangement.

Marinbiolog Emilie Hejlesen er stifter af Naturøen, som blev grundlagt i 2023. Naturøen er hjemmehørende i Aakirkeby. Det fremgår af firmaets hjemmeside, at man vil styrke børns og unges mentale og psykiske velvære, gennem nærværende, sanselige og kreative oplevelser i naturen.

"Et retreat er en tilbagetrækning fra dagligdagens ræs og distraktioner. Alle, børn såvel som voksne, kan have brug for at trække sig tilbage og få et pusterum fra for eksempel telefoner, computere og teknologiske lyde, som er stressfaktorer, og som forstyrrer ens evne til at fordybe sig. Al forskning viser, at natur og oplevelser i naturen har en stressreducerende effekt", skriver Naturøen blandt andet på sin hjemmeside.