Anklager er tilfreds: Brødre fik 15 års fængsel
1. december 2020 bliver brødrene hver idømt 14 års fængsel for drabet på Phillip Mbuji Johansen. Foto: Jacb jepsen

NYHED | RØNNE
28. OKT 2021 • 11:03
Af: Ritzau

Anklager er tilfreds: Brødre fik 15 års fængsel

Det har ikke gavnet to brødre, at de valgte at anke deres drabsdom til landsretten.

Østre Landsret har torsdag set med hårdere øjne end byretten på det drab, de begik i Nordskoven ved Rønne en nat i juni sidste år. De er idømt 15 års fængsel, hvilket er et år mere, end byretten besluttede.

Straffen får de for at have slået deres ven Phillip Mbuji Johansen ihjel på brutal vis. Han blev sparket, trampet på, slået med redskaber og brændemærket, og der blev på liget fundet 39 læsioner som følge af volden.


Sagen fra Nordskoven kort

Video lavet af Jacob Jepsen

* 23. juni 2020 bliver dansk-tanzanianske Phillip Mbuji Johansen fundet livløs ved en bålhytte nord for Rønne på Bornholm.

* På grund af hans etnicitet spørger flere, hvorvidt racisme kan spille en rolle. Men det er der ingen beviser for, fastholder anklagemyndigheden.

* To brødre, der var venner med den dræbte, bliver anholdt og sigtet for drab.

* De erkender at have tæsket ham, men de nægter, at de ville slå ham ihjel.

* 1. december 2020 bliver brødrene hver idømt 14 års fængsel for drab ved Retten på Bornholm.

Brødrene, Mads Møller på 26 år og Magnus Møller 24 år, har under retssagen sagt, at de tæskede deres ven, fordi han skulle have udsat deres mor for et overgreb.

Men det udviklede sig ifølge anklageren til et voldshelvede, som kostede den 28-årige mand livet.

– Jeg er helt tilfreds med, at landsretten endte på de 15 år, siger senioranklager Steen Hansen Saabye, efter at Østre Landsret torsdag har skærpet straffen med et år til to brødre for et drab i Nordskoven på Bornholm sidste år.

– Først og fremmest var det vigtigt for mig, at man sendte et signal om, at det ikke var en almindelig drabssag.

– Forsvarerne sagde 12 år, jeg sagde 15-16, og at det så blev 15 år, det er jeg fuldt tilfreds med, siger Steen Hansen Saabye.

– Først og fremmest er det jo rigtig ærgerligt, at det er gået den vej, men jeg noterer mig også, at der ikke er enighed om det, siger Karoline Døssing Normann, der er forsvarsadvokat for den yngste af to drabsdømte brødre.

Der var i nævningetinget i Østre Landsret i Rønne torsdag 13 stemmer for, at brødrene skulle idømmes 15 års fængsel for drab, mens 5 stemte for 14 år.

– Det er et udtryk for, at det ikke er en nem afgørelse, siger hun.

 Flere nyheder