Ældre Sagen efterlyser en vejleder

Ældre Sagen efterlyser en vejleder
Arkivfoto
| 14. MAJ 2021 • 11:17
Henrik Nielsen
Journalist

14. MAJ 2021 • 11:17

ÆLDRE

Pårørende til for eksempel demensramte henvender sig i rigt mål til Ældre Sagen Bornholm, fordi de ikke ved, hvordan de skal forholde sig.

De pårørende er blandt andet usikre på, hvem de skal kontakte, hvilke rettigheder de har, og hvem der kan hjælpe dem, og derfor henvender de sig til ældreorganisationen, fremgår det af en pressemeddelelse.

Udviklingen er blevet drøftet på et bestyrelsesmøde, og på den baggrund foreslår Ældre Sagen Bornholm, at Bornholms Regionskommune snarest ansætter en pårørendevejleder.

"Regionskommunens hjemmeside burde kunne hjælpe de pårørende, men virker uoverskuelig og ikke let tilgængelig, specielt for borgere i svær krise", skriver bestyrelsen i pressemeddelelsen.

Allerede i oktober var formand Birger Rasmussen inde på noget lignende i et interview i Bornholms Tidende. Faktisk anbefaler Ældre Sagen på landsplan, at alle kommuner skal have en pårørendevejleder.

– Det har vi ikke på Bornholm. Vi har kunnet se, hvor vigtigt det er. De pårørende spiller en kæmpe rolle, når det drejer sig om ældre. Det er et vigtigt emne for os, sagde Birger Rasmussen dengang.