25 millioner giver håb til kræftsyge børn

25 millioner giver håb til kræftsyge børn
Sådan så det ud, da Team Rynkeby cyklede afsyed i 2022. Arkivfoto: Anette Vestergaard
NOTITS | 28. SEP 2024 • 15:30
NOTITS
28. SEP 2024 • 15:30

Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby, der hvert år cykler til Paris til fordel for børn med kritisk sygdom, har afsluttet årets indsamling og kan sende milliondonation videre til to organisationer.

Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har i år indsamlet 25,4 millioner kroner til Børnecancerfonden og Børnelungefonden. Heraf er de 262.779 kroner indsamlet på Bornholm.

Mens Jonas Vingegaard jagtede sin tredje Tour de France-sejr på de franske landeveje i sommer, trillede 1.200 gulklædte motionscykelryttere fra Team Rynkeby i stille og roligt tempo fra Danmark mod Paris for at rejse penge til børn med kritiske sygdomme.

Turen markerer afslutningen på et års træning og indsamlingsaktiviteter for deltagerne, og nu har Team Rynkeby Fonden så også gjort regnskabet op. Velgørenhedscykelholdet kan i år sende 25.398.700 kroner videre til to velgørende fonde. Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Det er Børnecancerfonden og Børnelungefonden, der er udvalgt, og de modtager hver 12.699.350 kroner.

– Det er fantastisk flot resultat, der er realiseret i en tid, hvor konkurrencen er blevet stadigt større, og hvor erhvervslivet mange steder sidder lidt tættere på sponsormidlerne end tidligere, siger Steffen Juncker, landechef for Team Rynkeby Fonden i Danmark.

– Når det alligevel er lykkedes for at rejse så mange penge, er det et udtryk for den enorme dedikation og ønske om at gøre en forskel, som deltagerne træder ind i projektet med. Og så har vi naturligvis også gjort det en del gange før, så vi ved, hvad der virker, når det handler om at rejse penge, siger han i pressemeddelelsen.

Tættere på mål

Hos Børnecancerfonden er direktør, Marianne Nielsen, dybt taknemlig for den indsats, som de gulklædte motionscykelryttere har gjort for de kræftsyge børn.

– Jeg ved, hvor meget Team Rynkeby-deltagerne har investeret af deres tid og kræfter i denne sag, og det rører mig dybt. Deres imponerende indsats gør det muligt for os at finansiere livsvigtig forskning, som giver håb til de cirka 200 børn, der hvert år får kræft i Danmark. Selvom vi har gjort store fremskridt, er vi stadig langt fra målet om at sikre, at alle børn ikke blot overlever, men også får et liv uden senfølger. Denne støtte bringer os tættere på det mål, og for det er vi dybt taknemmelige, siger Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

Også i Børnelungefonden er direktør Ann Leistiko begejstret for den flotte donation.

– Vi er dybt taknemlig for hver eneste indsats og for hver kilometer, som hver enkelt Team Rynkeby-deltager har tilbagelagt i kampen mod lungesygdomme hos børn. Det giver håb til de børn og familier, der lever med disse kritiske lungesygdomme. Med midlerne kan vi fortsætte med at løfte livsvigtig forskning og behandling, siger Ann Leistiko i pressemeddelelsen.

Team Rynkeby blev stiftet i 2002, da 11 medarbejdere hos juicevirksomheden Rynkeby Foods besluttede sig for at cykle til Paris for at overvære afslutningen på Tour de France i Paris. Siden har projektet spredt sig til otte lande og havde i år 2.600 deltagere. Gennem årene har Team Rynkeby indsamlet 773 millioner kroner til børn med kritisk sygdom.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT