Han startede ny virksomhed i 2020: 'Drømmen har altid været at blive min egen chef'

Han startede ny virksomhed i 2020: 'Drømmen har altid været at blive min egen chef'
– Ens virksomhed bliver jo lidt ens baby. Jeg er eneste mand på holdet, er min egen chef, og det har altid været min drøm, siger Niklas Koefoed, der er indehaver af en nystartet elektrikervirksomhed. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 24. JAN 2021 • 20:33
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
24. JAN 2021 • 20:33

IVÆRKSÆTTER

I 2020 blev Bornholm 74 nystartede virksomheder rigere, og Bornholm ligger, ifølge Vækstfonden, derfor i toppen blandt de større øer med egen kommune i forhold til antallet af nye virksomheder i 2020.

En af de nye bornholmske virksomheder står Niklas Koefoed på 25 år bag. Han er uddannet elektriker og har siden juli sidste år drevet egen elektrikervirksomhed med hovedsæde i Rønne.

2020 har, ifølge Niklas Koefoed, været et udmærket år at starte virksomhed i. Hvor mange erhverv har været, og stadig er, påvirket af coronakrisen, oplever den selvstændige elektriker, at der har været nok arbejde at finde i håndværkerfaget.

– Coronakrisen har været hård for mange, folk har været hjemsendt, og samfundet har været lukket ned, men jeg fornemmer, at der har været arbejde nok til håndværkere – måske netop fordi folk har været hjemsendte, og de derfor har haft mere tid til at tænke på renovering af hjemmet. Det er selvfølgelig positivt for os håndværkere, selvom det jo sker på et kedeligt grundlag, siger Niklas Koefoed.

Hård konkurrence

Den nye virksomhedsejer har dog haft udfordringer med at sætte sit præg i håndværkerbranchen. Det skyldes ifølge Niklas Koefoed blandt andet begrænset kundekontakt grundet smittefare.

– Det har været lidt svært at blive kendt ude blandt kunderne, når vi skal holde afstand, aflyse aftaler og begrænse vores omgangskreds, fortæller han.

Niklas Koefoed håber på at få bygget en kundekreds op på Bornholm, så virksomheden i fremtiden kan køre rundt.

– Der er mange håndværkere på Bornholm, så konkurrencen kan blive hård, og vi vil jo alle gerne have noget arbejde. Men konkurrencen er en del af gamet, og det motiverer mig til, at jeg skal levere et bedre stykke arbejde, siger Niklas Koefoed, der er eneste mand på holdet i hans elektrikervirksomhed Elektrikeren Niklas Koedfoed ApS.

Faget fungerede fra start

Niklas Koefoed har boet i Rønne det meste af sit liv med undtagelse af to år, der blev brugt i Jylland. Da Niklas Koefoed blev færdig med folkeskolen, var han usikker på, hvilken uddannelsesvej han ville gå. Efter at være blevet inspireret af nogle familiemedlemmer, der arbejdede som elektrikere, startede Niklas Koefoed som 17-årig på elektrikeruddannelsen.

– Jeg tænkte, at det måtte jeg prøve at kaste mig ud i – og så fungerede faget bare for mig. Jeg holder meget af at komme ud til nogle problemstillinger, der ofte ikke er lige så simple, som de først ser ud. Det er mit job at finde fejlene, finde en løsning og ordne problemet, og det er virkelig spændende og udfodrende på samme tid.

– Og så sætter jeg pris på den kundekontakt, der er i mit job, siger Niklas Koefoed, hvis store drøm altid har været at starte egen virksomhed og opleve friheden ved at være sin egen chef.

Den selvstændige elektriker har ingen planer om at skifte Bornholm ud.

– Drømmen har altid været at blive min egen chef, og det er på Bornholm, jeg gerne vil udleve den drøm. Jeg elsker Bornholm, og jeg regner med, at det er her, jeg skal blive gammel.

 

Niklas Koefoed

25 år

Udannet elektriker

Opvokset i Rønne

Indehaver af virksomheden Elektrikeren - Niklas Kofoed ApS siden 3. juli 2020

 

Bornholm topper Vækstfondens liste

Bornholm ligger ifølge Vækstfonden i spidsen blandt de større øer med egen kommune i forhold til antallet af nye virksomheder i 2020

Vækstfonden har oplyst i en pressemeddelelse, at der trods coronakrisen var gang i aktiviteten på de danske øer i 2020. Bornholm topper listen med 74 nystartede virksomheder i 2020.

De mange nye virksomheder vidner om, at der trods krisetid og økonomisk nedgang heldigvis stadig hersker iværksætterånd og gode forretningsmuligheder, lyder det fra Vækstfondens senior vice president, Jens Mølby, i pressemeddelelsen.

– De danske øer rummer en guldmine af potentialer, som vi i Vækstfonden vil være med til at udvikle og vækste, siger Jens Mølby i pressemeddelelsen.