Driftsoverskuddet rundede tre millioner kroner: 'Det ser godt ud'

Driftsoverskuddet rundede tre millioner kroner: 'Det ser godt ud'
Michael Møller. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 10. MAR 2021 • 10:26
| ABONNENT
10. MAR 2021 • 10:26

ERHVERV

– Det er ikke så ringe, som vi siger, lyder kommentaren fra Michael Møller, ejer af Bornholmerslottet ApS i Rønne, om tallene for det seneste regnskabsår.

Reaktionen kan umiddelbart godt lyde lidt underspillet, eftersom den netop opgjorte status over perioden 1. januar-31. december 2020 viser et plus på 28.505.114 kroner efter skat mod et overskud på 118.473 kroner året forinden.

Virksomheden har med dette seneste årsresultat en egenkapital på 28.673.587 kroner.

Bornholmerslottet ApS stiftede Michael Møller den 13. marts 2019. Det har hjemadresse på Zahrtmannsvej i Rønne, og man kan altså konkludere, at overskuddet fra første til andet år har taget et tigerspring fremad.

Tyder sidste års tal på, at sådan vil resultaterne se ud hvert år i fremtiden?

– Nej. Det kunne jo være fedt nok, haha, men nej, det gør det ikke, ler forretningsmanden.

– Det er noget regnskabsteknisk i år, hvor man indregner værdistigningen i Slottet. Den har revisorerne regnet sig frem til – og på den baggrund har jeg betalt otte millioner kroner i skat.

Af regnskabet fremgår det da også, at opskrivningen i ejendommen er på 34.367.547 kroner, men derfra skal man trække skatten samt andre finansielle omkostninger.

Så overskuddet er ikke udtryk for rene lejeindtægter?

– Nejnej, det er ikke rene lejeindtægter på mere end 28 millioner kroner, så havde det godt nok være dyrt at bo på Slottet, konstaterer Michael Møller og tilføjer:

– Men det ser godt ud.

Regnskabet oplyser da også, at resultatet af driften før dagsværdireguleringer er på 3.082.518 kroner.

Bornholmerslottet rummer 75 forskellige lejemål, og hvor stor, den månedlige lejeindtægt er for dem, betegner erhvervsmanden som en hemmelighed.

Hvad kvadratmeterprisen for at leje en af boligerne angår, siger han:

– Den ligger på gennemsnittet.