Dialog om vandkulturhus er i gang

Dialog om vandkulturhus er i gang
Regionskommunen har reserveret den såkaldte trekantsgrund på Nørrekås i to år, så Rønne Svømmehal kan arbejde videre med planerne om et vandkulturhus. Illustration: Bornholms Regionskommune
| ABONNENT | 22. FEB 2021 • 09:15
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
22. FEB 2021 • 09:15

UDVIKLING

Lægger man vejen forbi Rønne Svømmehal i Højvangen, ser man tydeligt, at aktivitetsniveauet er helt i bund i og omkring bassinet. Det er dog ikke det samme som, at der ikke foregår noget i hallens regi. Mens den daglige drift næsten ligger helt stille, arbejder bestyrelsen videre med en plan om at etablere et vandkulturhus på Nørrekås som afløser for den eksisterende svømmehal.

– Vi er i god dialog med KHR Architecture, med Lokale og Anlægsfonden og med Bornholms Regionskommune, siger bestyrelsesformand Thomas Bay Jensen.

Regionskommunen har reserveret et område på Nørrekås i to år, så svømmehallens bestyrelse får tid til at udvikle et konkret projekt og til at søge penge. KHR Architecture i København har udarbejdet en projektbeskrivelse af, hvad et sådant hus kan indeholde. Og Lokal og Anlægsfonden har tradition for at støtte projekter som det, der er tale om.

Samtaler med brugere

Med placeringen på Nørrekås ser Rønne Svømmehal en mulighed for at samarbejde med det omkringliggende samfund, ikke mindst områdets foreninger. Mange af dem har logisk nok det våde element som en integreret del af deres aktiviteter.

– Vi er stille og roligt begyndt at tage kontakt til de brugere, der er på Nørrekås for at tage en til en-samtaler om, hvad det er, vi går og drømmer om, og hvad man kunne forestille sig, de kunne være med i. Den proces er vi startet med, siger Thomas Bay Jensen.

Et samspil mellem et vandkulturhus og de omkringliggende foreninger vil også indfri nogle af de ønsker, der er til udviklingen i Nørrekås-området i forbindelse med det igangværende byudviklingsarbejde i Rønne.

Svømmehallen har også planer om en større og mere forankrende brugerproces, men den må afvente, at myndighederne løfter forsamlingsforbuddet, fortæller bestyrelsesformanden.