Cyklen og plæneklipperen kan blive fikset på Simblegårdsvej

Cyklen og plæneklipperen kan blive fikset på Simblegårdsvej
Nanna Weinreich Holm er uddannet cykelmekaniker og Henrik Trendholm er landbrugsmaskinmekaniker, så de regner med at kunne supplere hinanden på værkstedet. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 23. MAR 2021 • 16:44
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
23. MAR 2021 • 16:44

ERHVERV

En heftig snebyge trækker ind over Simblegårdsvej fredag eftermiddag. Så det er måske ikke lige nu, at man tænker på at få gjort cyklen eller plæneklipperen forårsklar.

Denne service er flere gange blevet efterlyst i Hasle, og nu er muligheden der. Man skal bare lige en smule op ad Simblegårdsvej til ejendommen Simblegårdsvej 25, der er kendt som Æbleplantagen. Den blev i mange år drevet af Mille og Jan Rasmussen. Nanna Weinreich Holm og Henrik Trendholm overtog ejendommen i efteråret 2019, og de tror på både foråret og fremtiden.

Smedene

De har etableret et stort værksted i det, der tidligere var et lagerrum til plantagen. "Smedene" står der på døren. Smedene ApS er Henrik Trendholms virksomhed, som han overtog i 2013, og som han nu har flyttet med til Bornholm.

Smedene ApS udlejer mandskab til specialiseret svejse- og montagearbejde samt alle former for supervision inden for stålindustrien. Det kan for eksempel være til opgaver på kraftværker og vindmøller. Da arbejdspladserne kan være i hele verden, kan man sagtens sidde på Bornholm og styre virksomheden.

– Det er meget sæsonbetonet, og det er især om sommeren, at der er knald på, siger Henrik Trendholm.

Nu er værkstedet på Simblegårdsvej også blevet en del af Smedene. Det er specielt møntet på, at Nanna Weinreich Holm kan blive en del af firmaet. Hun er uddannet cykelmekaniker hos Hasse Boss på Balka i 2008.


Nanna Weinreich Holm og Henrik Trendholm overtog den markante ejendom på Simblegårdsvej i efteråret 2019, og nu håber de, at en stor del af deres arbejdsliv også kommer til at foregå på adressen. Foto: Berit Hvassum

Supplerer hinanden

Henrik Trendholm er uddannet landbrugsmaskinmekaniker, så de regner med at kunne supplere hinanden godt på de forskellige opgaver på værkstedet, hvor de tilbyder reparationer og service på mindre maskiner inden for have-, park- og skovområdet samt cykler.

Kommer det til at gå rigtig godt, og man måske kan supplere med noget forhandling, ligger der en idé og lurer om måske at flytte værkstedet til en mere central placering.

– Vi har hørt mange sige, at denne service mangler i området, så nu må vi se, om folk kommer, siger Nanna Weinreich Holm.

Hun nøjes i første omgang med at gå på halvtid på jobbet på lageret hos Citroën Stenseby, indtil det viser sig, hvor meget der bliver at bestille på værkstedet.

Parret har dog flere ben at gå på erhvervsmæssigt, idet Henrik Trendholm også vil tilbyde montage af varmepumper, idet han tager sig af Bornholm for et firma ovre.

– Jeg regner med, at der kommer gang i det, når det snart bliver muligt at søge om tilskud til energirenovering, siger Henrik Trendholm, der også vil tilbyde hjælp med at udfærdige ansøgninger om tilskud.

Overtager plantagen

Hvad så med frugtplantagen og de cirka 1.000 træer, hvoraf langt de fleste er æbletræer?

Plantagen er frem til den 1. maj forpagtet ud, men derefter vil de nye ejere drive den selv.

– Vi har en samarbejdsaftale med et mosteri, som aftager vores æbler, og så sælger vi deres produkter. Vi plukker æblerne, afleverer dem til mosteriet, og så får vi nogle produkter tilbage, som vi vil sælge i den butik, vi vil åbne, forklarer Nanna Weinreich Holm.

Der skal altså ikke være nogen produktion på Simblegårdsvej. Man vil i stedet etablere butikken i de gamle produktionslokaler.

Nanna Weinreich Holm og Henrik Trendholm overtager frugtplantagen den 1. maj, hvorefter det er meningen, at der igen bliver salg af diverse produkter fra plantagen. Foto: Berit Hvassum


Hun er kommet hjem

Nanna Weinreich Holm er fra Hasle, så hun er kommet hjem, mens Henrik Trendholm er københavner.

De bosatte sig i seks år midtvejs – i Vollsjö i Skåne:

– Så skulle vores datter til at starte i skole, og vi ville gerne hjem til Danmark, og så blev det Bornholm, og det her sted ligger bare rigtig godt, siger Nanna Weinreich Holm.

– Jeg har rejst meget ud på opgaver med Smedene. Jeg var lidt træt af at rejse, og vi boede kun sammen i weekender og ferier. Vi ville gerne prøve at bo sammen, siger Henrik Trendholm.

Og nu kommer parret også til at arbejde sammen, og på den store ejendom er der masser af opgaver at tage fat på.

– Vi kommer ikke til at kede os, siger Nanna Weinreich Holm.

 


1947

Æbleplantagen på Simblegårdsvej blev anlagt i 1947, har den tidligere ejer Jan Rasmussen fortalt.

Mille og Jan Rasmussen overtog plantagen og producerede most, marmelade og andre ting, indtil de måtte sige stop på grund af alder og dårligt helbred.

Fra 2017 har plantagen og produktionslokalerne har været forpagtet ud til Sigtemøllevejen Cider & Vin I/S i Aakirkeby.