By går sammen om affald og naturbingo

By går sammen om affald og naturbingo
Leif Olsen, Karen-Margrethe Hansen Bager og H.C. Pedersen inviterer til et alternativt motionsarrangement på lørdag. Arkivfoto: Jacob Jepsen

| ABONNENT | 15. FEB 2021 • 11:56
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
15. FEB 2021 • 11:56

MOTION

Hasle Idrætsforening og Hasle Byting er klar med et nyt initiativ, der skal lokke flere børn, unge og voksne ud at motionere. Det sker på lørdag den 20. februar fra kl. 10-12 fra multihytten i Hasle Aktivitetspark, hvor deltagerne tilbydes gåture med både praktisk og underholdende indhold.

– Vi står klar med gratis handsker og poser, så der kan samles affald undervejs. Det er den praktiske udgave. Hvis man har lyst til at lave naturbingo på turen, uddeler vi bingoplader. På den måde skulle det gerne være sjovt for både store og små at komme ud og bevæge sig på stranden og i naturen, fortæller Karen-Margrethe Hansen Bager fra initiativgruppen.

I naturbingo skal man forsøge at finde forskellige ting i naturen og krydse dem af på spillepladen undervejs.

Byen bakker op om den landsdækkende satsning "Sammen i bevægelse", hvor den første bølge ruller i ugerne fra den 25. januar til den 21. februar under overskriften "Danmark går sammen".

– Vi tilbyder denne særlige gå-mulighed som vores lokale afslutning på "Danmark går sammen". Og det bliver naturligvis holdt under hensyn til de særlige coronarestriktioner, så man kommer til at gå hver for sig eller sammen med dem, man normalt er sammen med, oplyser formanden for Hasle Idrætsforening, H.C. Pedersen.

En snak om livet

Hasle Idrætsforening og Hasle Byting vil have repræsentanter til stede ved multihytten på lørdag, så der vil også være mulighed for at få en snak om "livet i Hasle" og komme med forslag til nye aktiviteter.

– Vi håber, at folk vil lægge vejen forbi multihytten på lørdag, slutter Karen-Margrethe Hansen Bager.

 


Hasle er i bevægelse

"Hasle i bevægelse", kalder Hasle Idrætsforening og Hasle Byting det fælles initiativ, som skal få hasleboerne mere ud at bevæge sig i den dejlige natur.

Midt i januar opfordrede man folk til at henvende sig, hvis man manglede nogen at gå sammen med, med den hensigt at etablere små, coronasikre grupper.

– Vi fik kun nogle få henvendelser. Så vi var lidt skuffede, indtil vi opdagede, hvordan initiativet alligevel havde givet folk et spark til at komme ud at gå. Så det har virket, siger Leif Olsen, næstformand for Hasle Byting.

Leif Olsen er ude at gå hver dag og møder mange på sin vej.

– Hvis der er nogen, som har svært ved at komme ud alene og savner en at gå sammen med, så er de velkommen til at ringe eller maile til mig. Så kan vi måske finde en gåven, de kan komme ud at gå sammen med, siger Leif Olsen.