Vinteren er her – og der er mere sne og slud på vej

Vinteren er her – og der er mere sne og slud på vej
Tøvejr fra morgenstunden i Rønne efter nattens snebyger. Mens sneen på jorden nærmer sig sjap-tilstand, ligger der fortsat et hvidt lag på hustage og bilruder. Foto: Jakob Nørmark
NYHED | 19. NOV 2022 • 08:27
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED
19. NOV 2022 • 08:27

Et fint lag sne er i nattens løb drysset ned over Bornholm, og bygerne ligger fortsat over den centrale og østlige del af øen. Kommunens vintertjeneste har i de tidlige morgentimer haft travlt med at salte og skrabe de største veje i klasse A.

I løbet af lørdagen ventes mere nedbør, der kan falde som slud og sne, så det er vigtigt at være opmærksom på, at der kan være glat derude. Temperaturen kommer ifølge DMI til at ligge mellem 1 og 3 grader.

Lørdag aften og natten til søndag bliver det en smule koldere – mellem to graders frost og én grads varme. Meteorologerne forventer, at der på Bornholm i aftenens og nattens løb vil falde enkelte byger med sne og tøsne, men til tider vil der også være stjerneklart.

Vintertjenesten oplyser, at mindre klasse B-veje i åbent land og klasse B-veje i byer - inkl. cykelstier, offentlige p-pladser og offentlige fortove - vil blive skrabet og saltet efter behov, mens de mindste veje ikke saltes og således kan være glatte.