Softwareproblem forsinker Express 5

Softwareproblem forsinker Express 5
For anden dag i træk har Express 5 svært ved at overholde sejlplanen. Arkivfoto
NYHED | 1. SEP 2023 • 09:01
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED
1. SEP 2023 • 09:01

Ligesom torsdag aften er Bornholmslinjen fredag morgen ikke i stand til at overholde sejlplanen. Ifølge rederiets hjemmeside blev Express 5 cirka 40 minutter forsinket ved dagens første ankomst til Ystad. 

De seneste dage har hurtigfærgen haft motorproblemer, og på overfarten torsdag morgen var det blot tre ud af fire motorer til rådighed. 

Den langsomme start fredag skyldes imidlertid et software-problem på færgens interne overvågningssystem, fortæller pr- og kommunikationschef Jesper Maack.

– Vi leder efter fejlen og har ikke fundet den endnu. Det betyder, at vi ikke kan få færgen op i fuld fart.

Leverandøren af Express 5 er involveret i arbejdet med at udbedre software-fejlen.

– Vi får lidt hjælp af Austals eksperter i Australien, som kan tilgå systemerne fra distancen. Det var det samme, der drillede i aftes, siger Jesper Maack.

Torsdag aften ankom de sidste passagerer til Rønne omkring klokken 00.45 – knap en time senere end planlagt. I løbet af aftenen var der udsigt til endnu længere forsinkelser, men efter en form for genstart af systemerne blev det muligt for kaptajnen at krydse over Østersøen med den normale hastighed.

Om fredagens forsinkelse på Express 5 vil vokse dagen igennem, er endnu uvist.

– Vi har selvfølgelig kommunikeret til de første kunder og håber selvfølgelig, at vi kan få neutraliseret problemet, siger Jesper Maack.

Fredag eftermiddag er morgenens forsinkelse blevet indhentet, og Bornholmslinjen skriver, at der sejles planmæssigt.

Rettelse: I en tidligere version af artiklen stod, at Express 5 på sidste overfart torsdag aften ankom til Rønne cirka kl. 01.20. Sidst på aftenen indhentede færgen dog meget af den tabte tid. En læser har gjort opmærksom på, at færgen var i havn kl. 00.45, hvilket marinetraffic.com kan bekræfte.