Rønne Havn laver flere parkeringspladser – med betaling

Rønne Havn laver flere parkeringspladser – med betaling
Parkeringspladserne bag Q8-tanken på Rønne Havn forsvinder, når hurtigfærgens opmarchareal bliver større. Det gælder også betalingsparkeringen. Derfor etablerer havnen nye betalingspladser ved Nordre Kystvej og Remisevej. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | RØNNE | 15. NOV 2022 • 11:38
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE
15. NOV 2022 • 11:38

Hjørnegrunden ved Nordre Kystvej og Remisevej på Rønne Havn bliver inddraget til betalingsparkering.


I forbindelse med etableringen af et større opmarchområde til Express 5 forsvinder en del af de nuværende parkeringspladser på Rønne Havn. Havnen har derfor besluttet at inddrage hjørnegrunden ved Nordre Kystvej og Remisevej til parkeringspladser og ensarte reglerne for parkering i den nordlige del af havnen, så der fremover kun vil være betalingsparkering. Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Alt parkering i det område bliver lavet om til betalingsparkering til 30 kroner i døgnet, siger kommunikationschef Jesper Jürgensen i Rønne Havn A/S.

Det gælder også de nuværende totimerspladserne bag Destination Bornholm og cykeludlejningen, oplyser han.

I regionskommunen har man arbejdet på at finde erstatningspladser for de parkeringspladser, der forsvinder, når hurtigfærgens opmarchområde vokser. I den forbindelse har man været i dialog med Rønne Havn. Den valgte model med betalingsparkering er dog havnens beslutning alene.

– Vi har haft en dialog med kommunen om det, men det er os, der træffer beslutningen, siger Jesper Jürgensen.

Samlet bliver der flere og bedre muligheder for parkering, lyder det i pressemeddelelsen fra havnen, som især ønsker at give pendlere og andre med behov for at parkere tæt på færgeterminalen bedre muligheder. Det gør man ved at gøre alle parkeringspladser til betalingspladser, mener havnen.

– Ellers kan der være en risiko for, at de bliver fyldt op med ikke-pendlere. Vi prøver at tage hensyn til de pendlere, som har brug for at have en plads tæt på terminalbygningen, og det bliver flere pladser til dem, siger Jesper Jürgensen.

Ændringerne forventes gennemført i løbet af foråret 2023. Parkering ved Kongen fortsætter i øvrigt uændret.

Til TV 2/Bornholm siger formand Susanne Sørensen fra Snellemark Centrets centerforening, at det er et problem for personalet i centrets butikker, at Rønne Havn dropper den gratis langtidsparkering langs Bådehavnsvej, da de fleste ansatte parkerer der, mens de er på arbejde.