Motorproblemer på hurtigfærge endnu ikke løst

NOTITS | 12. SEP 2023 • 14:38
NOTITS
12. SEP 2023 • 14:38

Problemerne med den ene hovedmotor på Express 5 er endnu ikke løst. Afgangen fra Ystad først på eftermiddagen sejlede med 25 minutters forsinkelse på grund af tekniske udfordringer, fremgår det af Bornholmslinjens hjemmeside. Ifølge hjemmesiden Marinetraffic.com ankom færgen dog til havnen klokken 14.05 - blot et kvarter senere end planlagt.

Rederiets pr- og kommunikationschef, Jesper Maack, har fortalt, at årsagen til den nedsatte hastighed er problemer med den såkaldte turbolader på en af hovedmotorerne. I sidste uge var færgen sågar taget ud af drift i to dage, så teknikere kunne foretage garantireparationer. Disse reparationer bar dog ikke frugt, og mandag oplyste Jesper Maack, at motorproducenten arbejder på at afklare, hvor problemet ligger. Dette er endnu ikke sket, siger Jesper Maack.

Tidende har spurgt motorproducenten, Wärtsilä, hvorfor problemet endnu ikke er blevet løst.

"Jeg kan bekræfte, at vi i øjeblikket har teknikere om bord på Express 5. De arbejder hårdt på at løse problemet. Bornholmslinjen vil fremover opdatere i forhold til fremskridt om bord", skriver Gudmundur Langvik-Valdimarsson fra Wärtsilä i en kort mail til Tidende.

Express 5 har resten af tirsdagen to dobbeltture mellem Rønne og Ystad med afgang fra Bornholm klokken 16.30 og 20.30. Fra Ystad afgår færgen efter planen klokken 18.30 og 22.30.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?