Kan komme til Bornholm: Færger bekæmper madspild til søs

Kan komme til Bornholm: Færger bekæmper madspild til søs
Molslinjens hurtigfærger på Kattegat er kommet med i madspildsordningen Too Good To Go. Hvis det bliver en succes, kan ordningen også komme til Bornholmslinjen. Pressefoto: Molslinjen
NYHED | ABONNENT | 22. FEB 2023 • 11:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
22. FEB 2023 • 11:00

Molslinjens færger på Kattegat er kommet med i madspildsordning. Hvis det går godt, kan det være, at ordningen også kommer til Bornholm.

 

Molslinjens tre hurtigfærger på Kattegat tilbereder og anretter hver dag store mængder af mad til passagererne. Som noget nyt kan rejsende på dagens sidste afgang mod Århus også tage et måltid med hjem og samtidig være med til at bekæmpe madspild. Færgerne er netop tilmeldt madspildsordningen Too Good To Go.

– Vi har et stort udvalg af mad om bord, fordi vi gerne vil kunne tilbyde et varieret udbud til de mange gæster. Men så stor omsætning af mad giver også en risiko for, at vi kommer til at lave for meget. Og da vi meget nødigt vil smide mad ud, giver vi nu gæsterne denne mulighed, forklarer kommerciel direktør Jesper Skovgaard i en pressemeddelelse.

Ordningen betyder, at passagerer har mulighed for at købe mad med hjem fra færgernes restaurant, diner og kaffebar på dagens sidste afgange mod Århus.

Ruten på Kattegat er som bekendt ikke den eneste, Molslinjen driver i Danmark. Rederiet står også bag Bornholmslinjen, og på sigt kan det være, at Too Good To Go også gør sit indtog her. Men der er ingen aktuelle planer.

– Nu tester vi det på Kattegat, og går det godt, kan det sagtens være noget, som vi kan overveje på Bornholm også, fortæller pr- og kommunikationschef Jesper Maack.

I så fald vil det være af de samme grunde som på Kattegat.

– Stor produktion af mad, hvor vi helst vil smide så lidt som muligt ud. Konceptet giver mening for alle, lyder det fra Jesper Maack.