Forsinkelsen er et bump på vejen – men Trøst har fokus på en anden færge

Forsinkelsen er et bump på vejen – men Trøst har fokus på en anden færge
Trafikkontaktrådet kæmper videre for at beholde Express 1 i Østersøen, siger borgmesteren. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 17. JAN 2023 • 15:03
NYHED | ABONNENT
17. JAN 2023 • 15:03

Forsinkelsen af Express 5 er et bump på vejen, men det er vigtigere at arbejde på de ting, man har indflydelse på, lyder det fra Jacob Trøst.


Det ærgrer borgmester Jacob Trøst (K), at Express 5 bliver forsinket, men han fokuserer i stedet på, at man arbejder videre på de ting, man kan gøre noget ved.

– Det er et bump på vejen, men der er jo ikke så meget at gøre ved det. Der er jo desværre altid en risiko for forsinkelser ved så store projekter, siger borgmesteren til Tidende.

Han sidder også som formand i trafikkontaktrådet, hvor man gennem længere tid har kæmpet for, at Bornholm får lov til at beholde Express 1, når Express 5 en gang kommer på vandet.

– Vi arbejder stadig på, at vi kan få lov til at beholde Express 1 i stedet for Max sammen med 5’eren, og det ser fortsat ud som, at det er realistisk, at vi kan få lov til det. Hvis vi sammenlagt ender med at få en bedre løsning for Bornholm i 2023, så opvejer det en del for, at det bliver udsat lidt. Men det er naturligvis ærgerligt, at der kommer sådan en forsinkelse, siger Trøst.

Debutrejsen for Express 5 er indtil videre udsat til efter påske, men det vides endnu ikke, hvornår færgen kommer til at indgå i sejlplanen.

Venter på trafikkontaktrådet

Tidende spurgte mandag Transportministeriet, om der er noget nyt om ministeriets behandling af ansøgningen fra Molslinjen om at bruge Express 1 som ekstra kapacitet mellem Rønne og Ystad, når Express 5 kommer til Østersøen.

Molslinjen har tidligere sagt til Maritime Danmark, at den tidligere regering var indstillet på at godkende indsættelsen af Express 1, og Transportministeriet har i forlængelse af det fået spørgsmålet, om billedet er det samme med den nye regering. Tidende har desuden spurgt, hvornår der forventes at blive truffet en afgørelse, og om hvad der gør sig gældende i beslutningen.

Ministeriets presseafdeling oplyser, at man afventer bekræftelse fra trafikkontaktrådet om, at ønsket fortsat er det samme, og at sagen derefter skal til ny politisk drøftelse i det nyvalgte folketing.

Bornholmslinjen vil have 22 millioner kroner ekstra for at beholde Express 1 i Østersøen.