DAT tager nyt skridt i erstatningssag

NYHED | ABONNENT | 9. SEP 2023 • 11:00
NYHED | ABONNENT
9. SEP 2023 • 11:00

DAT mener, der er grundlag for at fortsætte en sag, hvor flyselskabet har krævet 1,2 millioner kroner af Trafikstyrelsen efter arbejdsnedlæggelsen i Bornholms Lufthavn sidste år. Selskabet har ikke lagt sag an mod styrelsen, men vil undersøge mulighederne nærmere.

DAT har langt fra glemt arbejdsnedlæggelsen i Bornholms Lufthavn for lidt over et år siden. Konsekvensen af arbejdsnedlæggelsen var, at al flytrafik i flere dage blev indstillet, og flyselskabet led 'et kæmpestort tab', som Jesper Rungholm formulerede det til Tidende den 30. august sidste år.

Sidenhen kunne TV 2/Bornholm tidligere på året fortælle, at DAT krævede 1,2 millioner kroner i erstatning af Trafikstyrelsen, der driver lufthavnens administration - et krav styrelsen i øvrigt afviste.

Torsdag i denne uge holdt DAT så møde om, hvorvidt man skal fortsætte sagen. Svaret er ifølge flyselskabets direktør, Jesper Rungholm, at selskabet har planlagt at 'fortsætte processen'.

– Vi lukker ikke sagen ned - vi fortsætter med sagen, siger han til Tidende.

Hvorfor har I besluttet det?

– Fordi vi mener, der er et grundlag for det. Vi har snakket med vores advokater om det, så vi går i gang med at forberede processen.

Det er simpelthen en prøvelse ved domstolene?

– Nu går vi et skridt videre og ser, om vi mener, det kan holde. Vi skal have en overvejende chance for, vi kan vinde, og det er det, vi undersøger nærmere.

I skal undersøge det først?

– Vi har fået den første indikation, men nu skal vi bruge lidt penge på det, siger Jesper Rungholm, der samtidig understreger, at det endnu ikke ligger fast, om flyselskabet lægger sag an.

– Der er vi ikke endnu, men vi har heller ikke lukket sagen ned, siger han.

Trafikstyrelsens kontorchef Lars Bang Meile skriver i en mail til Tidende, at styrelsen ikke har fået en officiel henvendelse fra DAT om, at de vil gå videre med sagen.

"Vores standpunkt er stadig, at der ikke er grundlag for at rejse et erstatningskrav over for Trafikstyrelsen, hvilket kammeradvokaten også har bekræftet", skriver Lars Bang Meile.

Arbejdsnedlæggelsen tog sin start fredag den 26. august sidste år. Personalet nedlagde arbejdet på grund af en konflikt om lønforhandlinger med ledelsen i Bornholms Lufthavn. Personalet mente, de igangværende forhandlinger gik for langsomt, og at medarbejderne ikke blev taget seriøst. Arbejdsnedlæggelsen havde blandt andet den konsekvens, at et stort energitopmøde, med deltagelse af statsledere fra flere østersølande, blev rykket fra Hammershus til Marienborg nord for København. Mandag den 29. august blev medarbejderne så pålagt af Arbejdsretten at vende tilbage til arbejdet i lufthavnen.

For to uger siden oplyste forhandlingssekretær i 3F Knud Jensen, at forhandlingerne med ledelsen i lufthavnen stadig er i gang.