Bornholmslinjen: Svært at ramme prisen

Bornholmslinjen: Svært at ramme prisen
Billetpriserne for busser lå for højt sidste år. Arkivfoto
NYHED | 14. FEB 2024 • 13:49
NYHED
14. FEB 2024 • 13:49

Det var særligt prisen på busbilletter, som Molslinjen havde svært ved at ramme i rederiets prissætning af færgebilletter sidste år.

Molslinjen opkrævede sidste år 358.000 kroner for meget i forhold til de fastsatte gennemsnitspriser for færgedriften fra og til Bornholm.

Det oplyser rederiet, der har indsendt årets opgørelse til Transportministeriet, i en pressemeddelelse.

I henhold til kontrakten mellem Molslinjen og Transportministeriet bliver der hvert år fastlagt en gennemsnitspris på samtlige af rederiets billettyper, og i 2023 var det særligt busserne, der drillede.

– Priserne på busser fra Ystad har drillet lidt. Priserne bliver lagt fast ved sejlplanens udgivelse, og derfor er det svært at justere, hvis der f.eks. sælges flere dyre billetter i højsæsonen end forventet, forklarer Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, i meddelelsen til pressen.

Ud af de 358.000 kroner, som Molslinjen overskred med, er det således næsten 300.000 kroner, man har ramt skævt på buspriserne, hvilket svarer til små 73 kroner for meget opkrævet per billet, lyder det fra rederiet. Det tilføjes, at man har været langt bedre til at ramme gennemsnitspriserne sidste år end i 2022, hvor overskridelserne endte på lige under 1,1 millioner kroner.

Kontrakten er skruet sådan sammen, at billetkategorierne, hvor der er opkrævet for meget i 2023, får beløbet godskrevet som rabat i priserne for 2025. Modsat vil billetkategorierne, hvor der er blevet opkrævet for lidt, ikke blive reguleret.

Fakta om billetpriser

I kontrakten med Transportministeriet indgår, at der hvert år fastsættes henholdsvis maksimale billetpriser og maksimale gennemsnitspriser for hver af Molslinjens billettyper. 

De maksimale billetpriser varierer ikke meget mellem årene, mens de maksimale gennemsnitspriser varierer afhængig af, om Molslinjen året forinden overskred den fastsatte gennemsnitspris. 

Sidste år kunne Molslinjen eksempelvis maksimalt opkræve 1258,89 kroner for en almindelig personbil inklusiv fem personer, mens gennemsnitsprisen for samme billetkategori skulle ramme 324,50 kroner for hele året. 

For en voksen gående passager var den maksimale billetpris 215,25 kroner og gennemsnitsprisen 68,08 kroner. 

Busbilletterne skulle i 2023 ramme en maksimal gennemsnitspris på 1789,73 kroner, men man ramte 1862,61 kroner, hvilket altså giver 72,88 kroner for meget per solgte busbillet, oplyser Molslinjen. 

Kilde: Molslinjen