Ældrerådet: Bilfrit Store Torv må være en joke

Ældrerådet: Bilfrit Store Torv må være en joke
Det skal fortsat være muligt at parkere på Store Torv, mener Bornholms Ældreråd. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | RØNNE
14. MAJ 2022 • 18:45
Holger Larsen
Journalist

– Det er som om nogle fremtrædende politikere glemmer de ældre, mener Erik A. Larsen, formand for Bornholms Ældreråd.

Formanden har på ældrerådets vegne sendt en pressemeddelelse, hvori han kalder forslaget om et bilfrit Store Torv i Rønne for en joke.

Forslaget blev fremsat forleden af Helle Munk Ravnborg (Enhedslisten), forperson for natur-, miljø- og planudvalget, ved et borgermøde om byudviklingsplanerne for Rønne.

– Måske kan vi få lavet det sådan, at vi, der kommer ude fra øen, kan parkere, og så gå det sidste stykke, tage bussen eller have en cykel stående i Rønne, som vi kan køre på, sagde Helle Munk Ravnborg på mødet.

– Bornholms Ældreråd skal gøre opmærksom på, at der er over 15.000 borgere på Bornholm, der er over 60 år, og vi bliver heldigvis flere i de kommende år. Men dette indebærer, at disse borgere også skal kunne komme til Rønnes bymidte pr. bil, når man er handicappet eller dårligt gående. Forslaget vil udelukke de ældre borgere fra at komme til forretningerne i bymidten, skriver ældrerådet.

– Bornholms Ældreråd opfordrer politikerne til at huske de ældre og handicappede i kommende beslutningsprocesser og nævner to andre sager:

– I Gudhjem, hvor det foreslås, at busserne ikke må køre ned gennem byen samt ikke mindst i forbindelse med affaldshåndtering, hvor ældre gangbesværede borgere kan blive nødt til at gå op til 300 meter til såkaldte affaldsøer for at aflevere deres affald.