Katastrofal mangel på motionsvenner

NYHED | ABONNENT | 11. APR 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
11. APR 2023 • 15:30

Bornholms Stolemotion efterlyser mobile ældre, som vil hjælpe jævnaldrende med at motionere.

Senfølger efter corona er først og fremmest noget, der rammer folk, som har været smittet med covid-19. Men det er andet og mere end det. Det kan Bornholms Stolemotion tale med om. Gennem årtier har antallet af motionister, instruktører og hold passet sammen, men sådan er det ikke længere.

– Desværre har nedlukningen på grund af corona fået mange af vores motionsvenner til at stoppe. I dag står Bornholms Stolemotion i den uheldige situation, at vi har et kæmpe behov for at få uddannet nye motionsvenner, hvis vi vel og mærke skal være i stand til at hjælpe de mange, mindre mobile, som ønsker at blive motioneret af en kvalificeret uddannet motionsven, fortæller leder Irene Hansen fra Bornholms Stolemotion i en pressemeddelelse.

Stolemotion er en træningsform, der primært foregår siddende. Dermed er den tilgængelig for ældre med nedsat mobilitet, som får hjælp til at blive motioneret af en mere mobil og aktiv ældre. Sidstnævnte er en mangelvare, og har man lyst, tilbyder Bornholms Stolemotion i samarbejde med regionskommunen et kursus i Aakirkebyhallerne i maj. Kuristerne får den fornødne viden og instruktørfærdighed, så de kan fungere som motionsvenner og dermed være med til at forbedre en mindre mobil jævnaldrendes livskvalitet.

– I den forbindelse er det vigtigt at vide, at det er en stor styrke, at aktiviteten foregår, hvor de ældre bor, og at vi får rekrutteret motionsvenner blandt vores egne. Ingen bliver forlegne, når det er fru Frederiksen længere nede ad gaden eller Sofie i boligblokken ved siden af, som kommer som motionsven, fortæller Irene Hansen.

Der er kursus i Aakirkebyhallen både den 8. og 9. maj. Tilmelding kan ske ved henvendelse til Irene Hansen.