Hospital i København sender hjælp til dårligt hørende

Hospital i København sender hjælp til dårligt hørende
Nogle bornholmere har sagt nej tak til høreapparatbehandling, fordi de skulle rejse til København. En ny aftale baner vej for, at personale på Bispebjerg Hospital i stedet kommer til Bornholm. Arkivfoto: Allan Rieck
NOTITS | 6. MAR 2023 • 10:30
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
6. MAR 2023 • 10:30

En ny aftale med Rigshospitalet og Region Hovedstaden betyder, at nogle bornholmere slipper for at rejse, når de skal i behandling for kompliceret høretab.

Lange ventetider er noget, bornholmere med behov for høreapparat har levet med længe, men en ny aftale med Rigshospitalet og Region Hovedstaden skal gerne give kortere ventetider og samtidig gøre det nemmere for folk med kompliceret høretab at få hjælp uden at rejse til København. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Coronapandemien fik ventetiden på høreapparater til at stige på Kommunikationscentret i Rønne. Årsagen til den lange ventetid er både en støt stigning i antallet af borgere, der har behov for høreapparat, og at en stor del af dem havde et såkaldt kompliceret høretab. I disse tilfælde skal de have deres høreapparatbehandling på en audiologisk sygehusklinik. Det betyder, at de i stedet for Kommunikationscentret skal til Rigshospitalet for at få glæde af lægefaglig ekspertise.

Selvom ordningen skal sikre, at alle med et kompliceret høretab tilbydes en høj kvalitet i behandlingen, har den medført en del frustration hos mange bornholmere, der af forskellige grunde ikke kan rejse over, og der er eksempler på, at borgere har sagt nej tak til høreapparatbehandling, fordi de skulle rejse til København for at få den.

Når de sidste detaljer i aftalen falder på plads kan Kommunikationscentret tilbyde nogle bornholmere med kompliceret høretab, og som ikke kan rejse, behandling på øen. Løsningen er, at personale fra Bispebjerg Hospital med jævne mellemrum vil komme til Sveasvej i Rønne for at give behandling, fremgår af pressemeddelelsen.