Ferske ænder tilbagekaldes

NYHED | 24. DEC 2022 • 08:24

Der er blevet fundet ferske ænder fra Landting Slot der har en afvigende lugt, og derfor tilbagekaldes de nu.

Det drejer sig om enkelte ferske danske økologiske ænder med pakkedatoen 12. december og mærket med sidste anvendelse 25. december, oplyser fødevarestyrelsen.

Ænderne er blevet solgt i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen og Irma, og det virksomheden har konstateret er, at der er risiko for kraftig afvigende​ lugt i enkelte ænder. Det pointeres dog, at ænder fra Landting Slot uden afvigende lugt sagtens kan tilberedes.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det, hvis man oplever den afvigende lugt.

Tilbagekaldelsen drejer sig om ænder der på pakken har et EAN-nummer der begynder med cifrene 234820.

Kvickly i Rønne er en af de butikker, der har solgt ænder fra Landting Slot, og de skriver lørdag på deres facebook-side, at de beklager situationen rigtig meget.

– Vi er blevet informeret om, at de ferske danske økologiske ænder vi har solgt kan have en afvigende lugt. Vi beder derfor alle de kunder der har købt en fersk dansk økologisk and om at tjekke dem omgående.

Kvickly Rønne oplyser ligesom Fødevarestyrelsen, at hvis anden har en afvigende lugt skal den kasseres, men lugter den derimod fint, er den ikke omfattet af problemet og du kan roligt bruge den til juleaften.

– Hvis du har været uheldig, så tag fat på os efter jul og så får du selvfølgelig dine penge tilbage. Husk at medbringe din kasserede and, lyder det i opslaget.