Én ud af tre nybagte mødre har fået ekstra hjælp

NOTITS | 8. NOV 2023 • 07:01
NOTITS
8. NOV 2023 • 07:01

I denne version af artiklen er det præciseret, at det ikke en tredjedel af de nye familier, der er sårbare, men at en tredjedel får flere besøg end det antal grundbesøg, som kommunen skal tilbyde efter Sundhedsstyrelsens krav.

På Bornholm har hver tredje af de nybagte mødre fået flere besøg end de antal grundbesøg, som kommunen skal tilbyde efter Sundhedsstyrelsens krav. De ekstra besøg kan for eksempel skyldes, at mælken ikke er løbet til – hvilket ikke berettiger til at betegne dem som "sårbare".

Der er dog blandt de unge mødre 14, der kan rubriceres som sådan, og som kommunen på den baggrund har tilbudt "Styrket sundhedspleje".

Det oplyser DR Bornholm, som videre fortæller, at regionskommunen altså har sat gang i dette pilotprojekt, hvor familierne får hyppigere besøg af sundhedsplejen, som også har fået friere hænder til at tale med mødrene om det, der fylder, og i øvrigt hjælpe med stort og småt.

Projekt "Styrket sundhedspleje" har kørt i et halvt års tid, og indtil videre har altså 14 familier deltaget, oplyser regionalradioen.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning