Bornholmske cykelryttere bidrager til milliondonation

Bornholmske cykelryttere bidrager til milliondonation
Team Rynkeby Bornholm har bidraget til milliondonation til kritisk syge børn. Arkivfoto: Anette Vestergaard
NOTITS | 30. SEP 2023 • 13:17
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
30. SEP 2023 • 13:17

Totalt donerer Team Rynkeby 68,4 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.

De gulklædte cykelryttere i Team Rynkeby kan klappe sig selv på skulderen. Sammen har de kørt så mange penge ind, at holdet har kunnet donere 19,4 millioner kroner til Børnecancerfonden og 7,6 millioner kroner til Børnelungefonden. Af dem kommer 388.000 kroner fra det indsamlingsarbejde, Team Rynkeby Bornholm har stået for, fremgår det af en pressemeddelelse.

– Pengene er rejst på et tidspunkt, hvor energiprisen gik amok, og mange virksomheder var tilbageholdende med at indgå sponsoraftaler. At det alligevel lykkes os at rejse et stort tocifret millionbeløb til Børnecancerfonden og Børnelungefonden er en imponerende bedrift, som helt og aldeles skyldes de frivilliges ihærdige indsats, siger landechef Steffen Juncker fra Team Rynkeby i pressemeddelelse.

Pengene skal først og fremmest bruges til at understøtte den målrettede forskning i bedre og mere skånsomme behandlingsformer for børn med lungesygdom og kræft.

Team Rynkeby eksisterer også udenfor Danmarks grænser, og alt i alt kan Team Rynkeby i år donere 68,4 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning