Bliv klogere på adhd

NOTITS | 20. MAJ 2023 • 09:17
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
20. MAJ 2023 • 09:17

ADHD-foreningens lokalafdeling får landsforeningens næstformand til øen.

Der mangler viden om adhd, mener ADHD-foreningens lokalafdeling på Bornholm, som vil klæde relevante personer på til at hjælpe og forstå de medmennesker, der kæmper med den neuropsykiatriske lidelse. Derfor får den Trish Nymark til øen i næste uge. Hun er psykoterapeut og næstformand i landsforeningen, og hun vil holde oplæg for lærere og pædagoger, forældre og plejeforældre samt sagsbehandlere og mentorer, fremgår det af en pressemeddelelse.

Ifølge lokalafdelingen mangler der viden om, at adhd kommer i mange former, at alle med adhd ikke er ens, og at mange er i stand til at maskere deres lidelse. Den har også erfaret, at mange fagfolk efterspørger mere viden til brug i deres arbejde.

"Vi i ADHD-foreningen lokalafdelingen Bornholm ser det som en fælles opgave at klæde øen på i forhold til at hjælpe og forstå de bornholmere, der kæmper med adhd, ansvaret ligger ikke kun i psykiatrien eller hos kommunen, men lige så meget hos os som lokalafdeling", står der i pressemeddelelsen.

Trish Nymark er på Bornholm tirsdag og onsdag. Arrangementerne foregår på Bornholms Heldagsskole i Østermarie. Tilmelding sker til lokalforeningen.