Ambulancer er for langsomme om sommeren

Ambulancer er for langsomme om sommeren
I de tre sommermåneder kunne ambulancerne her på Bornholm ikke leve op til Region Hovedstadens målsætning om responstider i de mest akutte situationer. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | ABONNENT | 26. SEP 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
26. SEP 2023 • 15:30

I juni, juli og august levede ambulancerne på Bornholm ikke op til Region Hovedstadens målsætning om, at 93 procent skal være fremme inden for 15 minutter i de meste akutte situationer.

Når liv eller førlighed er på spil, er det afgørende, at ambulancen er fremme så hurtigt som muligt. Faktisk er det så vigtigt, at man i Region Hovedstaden har besluttet, at hjælpen skal være fremme inden for 15 minutter i 93 procent af tilfældene. I langt de fleste af regionens kommuner bliver målet indfriet, men ikke på Bornholm, i hvert fald ikke i sommer. Det fremgår af dagsordenen til et møde i sundhedsudvalget onsdag.

Dermed er Bornholm den eneste kommune i regionen, hvor ambulancekørslen ikke lever op til det politisk fastsatte servicemål i hverken juni, juli eller august.

Værst ser det ud i august, hvor 84,9 procent af de såkaldte A-kørsler var fremme inden for 15 minutter. I juni var det 88,6 og i juli 90,1. En A-kørsel er en akut ambulancekørsel med udrykning til en livs- eller førlighedstruende tilstand.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning