830 gymnaster på gulvet

830 gymnaster på gulvet
Forårsopvisning i gymnastik i Klemensker tidligere i år. Arkivfoto: Line Søndergaard Hansen
NOTITS | 22. MAR 2023 • 05:30
NOTITS
22. MAR 2023 • 05:30

Der er en stor gymnastikweekend i vente.

Foråret står på spring. Og sammen med lunere temperaturer betyder det også højsæson for de traditionsrige forårsopvisninger i gymnastik. I den kommende weekend byder DGI Bornholm til Forårsopvisning i Aakirkebyhallerne, hvor mange af øens hold samles til et festfyrværkeri af serier og spring.

Det fortæller DGI Bornholm i en pressemeddelelse, som fortsætter:

Flere foreninger har allerede holdt sin festlige, lokale afslutning. På lørdag og søndag mødes alle øens opvisningshold i Aakirkebyhallerne. I løbet af de to dage kommer cirka 30 forskellige hold på gulvet med tilsammen godt 830 gymnaster.

Majken Funch Hansen, formand for DGI Bornholms Gymnastikudvalg, glæder sig til den forestående Forårsopvisning:

– Det er her, vi mødes på kryds og tværs af foreninger, og hvor gymnaster og instruktører kan vise for hinanden, hvad de har arbejdet med i årets løb. Vi betragter det som vores festlige højdepunkt i gymnastiksæsonen, siger hun i pressemeddelelsen.

Hyldest til frivillige

Der står mange frivillige instruktører og hjælpere bag de forskellige hold, og forårsopvisningerne vil også være en lejlighed til at takke dem og de mange frivillige, der hver eneste dag løfter en stor opgave i foreningerne:

– Der lægges mange frivillige kræfter i at drive en gymnastikforening. Vi er afhængige af, at vi kan finde gymnastikinstruktører til holdene, formænd og udvalgsmedlemmer til de lokale foreninger og frivillige til at sidde i entréen til opvisningerne. Dem vil vi også gerne sige stor tak til ved Forårsopvisningen, påpeger Majken Funch Hansen.

Håndgangsmesterskab

Forårsopvisningen byder på en bred buket af alt det, som gymnastikken kan – fra både børnehold og voksenhold.

Igen i år kommer gæsteholdet "Hjemve" fra København. Holdet består af bornholmske gymnaster, der nu er flyttet til København, men som fortsat mødes til gymnastik.

Der er også gjort plads til Håndgangsmesterskaber, hvor der vil blive kåret Bornholmsmester i forskellige rækker.

Og endelig vil DGI Bornholms tre landsdelshold give en festlig gallaopvisning både lørdag og søndag eftermiddag.

– Vi håber, gymnasterne bliver bakket op af mange venner og pårørende, som vil komme og kigge med. Begge dage indleder vi med en festlig indmarch klokken 10.30. Det koster 50 kroner for en dagsbillet og 80 kroner for begge dage, oplyser Majken Funch Hansen i meddelelsen.

Programmet for weekendens Forårsopvisning ligger på DGI Bornholms hjemmeside: dgi.dk/bornholm. tøm