Underskud på 156.000 kroner: RIK hårdt ramt på økonomien

Underskud på 156.000 kroner: RIK hårdt ramt på økonomien
Henrik Boie siger, at det bliver nødvendigt med mådehold for at få pengene til at strække i Rønne Idræts Klub i 2023. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 20. MAR 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
20. MAR 2023 • 05:30

Rønne Idræts Klub havde et større underskud i 2022, og pengene bliver et fokusområde i det kommende år.

Rønne Idræts Klub havde i 2022 et underskud på 156.820 kroner på klubbens samlede aktiviteter.

Regnskabet var således et noget dystert kapitel ved klubbens generalforsamling søndag formiddag, og hovedformand Henrik Boie bebuder, at det bliver et stort fokusområde i 2023 at få økonomien på fode igen.

Underskuddet skal primært ses i lyset af ganske væsentlige stigninger på posterne aktiviteter, lokaler samt varekøb. Underskuddet udspringer af et øget aktivitetsniveau i klubbens to største afdelinger.

Fodboldafdelingen har et underskud på 45.000 kroner, hvilket hænger sammen med, at her er brugt mange penge – og kræfter – på at få færdiggjort arbejdet med klubbens nye hus, RIK 2 (det tidligere Viking Fitness), samt en nødvendig renovering af det ”gamle” klubhus. Til gengæld fremstår begge klubhuse nu godt trimmede.

I svømmeafdelingen (Rønne Svømmeklub) er underskuddet på 143.000 kroner.

Underskud igen i 2023

Der er i forhold til budget 2023 tiltag, der skal bringe balance mellem indtægter og udgifter. Men alligevel venter man et underskud på 68.000 kroner i 2023. Det skyldes, at svømmeafdelingen alene regner med et underskud på kr. 70.000 kroner. Det skyldes meget store stigninger på leje af Rønne Svømmehal, som har ondt i økonomien.

Her er der tale om en prisstigning på 135 procent samtidig med, at forholdene og mulighederne for haltider forringes, har svømmeafdelingen tidligere oplyst og forudset, at det bliver meget svært at drive en frivillig svømmeklub under de forhold.

– På sigt er dette naturligvis ikke en farbar vej, da afdelingen allerede i budgetåret 2023 har skåret rigtigt meget ned på i særdeleshed aktivitetsudgifterne, og ikke over flere år kan budgettere med et underskud. Desværre har og får de stigende udgifter til leje af svømmehallen også en meget negativ afsmitning på klubben samlet, da det i perioder vil betyde et pres på klubbens samlede økonomi, siger Henrik Boie.

Rønne Svømmehal – og dermed også Rønne Svømmeklub – er i store problemer. Foto: Jesper Gynther

Dialog i gang

I RIK sætter man sin lid til, at der kommer noget positivt ud af den dialog, der er indledt med svømmehallen og DGI og den bekymringsskrivelse, parterne har sendt til en samlet kommunalbestyrelse.

– Uden politisk velvilje – læs ekstraordinær økonomi til Rønne Svømmehal i forhold til daglig drift (voldsomt stigende el-og varmeudgifter) samt almindelig nødvendigt vedligehold og drift – kan man for alvor godt frygte for den lokale vandsports fremtid, siger Henrik Boie.

Der vil i RIK være meget fokus på, at afdelingerne holder budgetterne i 2023, men man ser også meget gerne, at resultatet bliver bedre end det budgetterede underskud.

Bordtennislokaler

Sportsligt er klubben kommet godt igennem 2022, som på den måde kan kaldes et normalt år, mens udfordringerne ud over den dårlige økonomi har handlet om lokaleforhold for klubbens bordtennisafdeling, som blev hjemløs efter mange år på Østre Skole.

Den sag fandt et tåleligt leje i slutningen af 2022, siger Henrik Boie.

– Det var gennem et samarbejde med henholdsvis Rønne Badmintonklub, der velvilligt afgav noget haltid i Rønne Idrætshal, samt med fodboldafdelingen, der stillede deres lokaler i sin nye bygning, RIK 2, til rådighed for de ældste udøvere i bordtennisafdelingen. Denne ordning har fungeret fint, men er på sigt ikke optimal, da afdelingen naturligt helst ser alle aktiviteter samlet på én lokation, siger Henrik Boie.


Genvalg

Generalforsamlingen i Rønne Idræts Klub genvalgte næstformand Peter Holland Andersen, kasserer Pia Hersild og revisor Christina Sørensen.