Emil Toudal besatte tredjepladsen i Bording Cup-serien. Arkivfoto: Jesper Gynther
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS
6. OKT 2024 • 19:37

Bornholmeren Emil Toudal sluttede på en sammenlagt tredjeplads i løbsserien Bording Cup 2024. Den 28-årige Team coloQuick-rytter, der i flere sæsoner kørte for BHS-Almeborg Bornholm og senere også BHS-PL Beton Bornholm, opnåede 39 point efter at have deltaget i tre af de fem løb i Bording Cup-serien.

Også en anden tidligere BHS-Almeborg Bornholm-rytter, Adam Holm Jørgensen, der nu kører for Hagens Bernan-Jayco-holdet, førte sig frem ved at besætte andenpladsen med 50 point - samme antal point som vinderen, Airtox-Carl Ras-rytteren Mathias E. Larsen.

De tre BHS-PL Beton Bornholm-ryttere Martin Toft Madsen, Emil Schandorff og Victor Grue Enggard kørte to af de fem afdelinger og sluttede sammenlagt som nummer 11, 14 og 15.

Sæsonens sidste løb

Femte og sidste afdeling i Bording Cup-serien, der samtidig var sæsonens sidste store landevejsløb i Danmark, blev søndag kørt omkring Holbæk. Kun 21 sekunder skilte nummer et fra nummer 61 i den store klynge, der kom samlet til mål med Team Give Steel-rytteren Oskar Ulrik Winkler som vinder i tiden 3.53,37 timer.

Syv BHS-PL Beton Bornholm-ryttere stillede til start i Holbæk, og af dem kørte Andreas Brandt Aidel og Mikkel Ørritsland i mål side om side som nr. 20 og 21. Sebastian Ryttersgaard blev nr. 36, mens sidste års vinder af Bording Cup-finalen, Martin Toft Madsen, og Mads-Emil Dupont Haugaard rullede ind som nr. 57 og 58, slået med 18 sekunder.

Boas Lysgaard var som nr. 65 med til at lukke lågen, mens Martin Szodoky opgav undervejs.