Tilflytter vil genoplive byens børnegymnastik

Tilflytter vil genoplive byens børnegymnastik
Ane Michelsen er oprindeligt fra Esbjerg og bor nu i Østerlars sammen med sin kæreste. Eget foto
NYHED | ABONNENT | 16. SEP 2023 • 11:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. SEP 2023 • 11:00

Ane Michelsen har ikke selv børn, men hun synes alligevel, det er synd, der ikke er noget børnegymnastik i Østerlars. Derfor har hun nu meldt sig på banen til at træne fem- til otteårige i Multihuset.

Da Ane Michelsen flyttede til Østerlars den 1. juli sammen med sin kæreste, så hun et opslag i byens facebookgruppe fra en mor til to børn, som efterspurgte et gymnastiktilbud til byens børn. Men det kunne Østerlars Sport ikke tilbyde, og det satte tankerne i gang hos tilflytteren.

– Så tænkte jeg, at jeg kunne prøve at skrive til idrætsforeningen og høre, hvad de havde af muligheder. Om de havde haft noget før, og hvad grunden var til, at der ikke var noget tilbud, siger Ane Michelsen, som nu har aftalt med Østerlars Sport, at hun vil stå for børnegymnastik hver tirsdag fra den 3. oktober.

Ane Michelsen har ikke selv børn, men har dyrket gymnastik hele sit liv og har undervist både børn og voksne. Derfor ved hun, hvor stor gavn det kan give dem at dyrke idrætsgrenen.

– Jeg har jo gået til gymnastik, siden min mor hev mig med til mor-barn-gymnastik, og så har det ligesom bare været en del af vores hverdag. Vi kunne vælge at gå til fodbold eller gymnastik, og jeg gik så gymnastikvejen. Jeg tror for mig, gav det bare et super godt fællesskab uden for skolen med nogle andre børn, som kom fra andre skoler, så man lærte nogle nye at kende. Og få et godt sammenhold med nogle, som er til gymnastik for at komme til gymnastik og ikke rigtig andet.

Vil være del af lokalsamfundet

Hun har været gymnastiktræner siden 2010, og det giver hende mindst lige så meget glæde som selv at dyrke det.

– Det er fedt at se børn udvikle sig og skubbe til nogle grænser. Timen hen på eftermiddagen giver godt humør hos alle, og det synes jeg bare er megafedt, siger hun.

– Og så tænkte jeg, at det var en god måde at komme ind i lokalsamfundet på. Jeg har været en del af en sportsforening, siden jeg var helt lille, og det ligger ret tæt til mig at have noget selskab den vej igennem, siger tilflytteren, som går til opgaven med ret afslappede forventninger.

– Det jeg har gjort før, hvor jeg har startet nogle hold op, er at åbne holdene og så se, hvem der kommer. Min erfaring er, at rygtet går til venner og bekendte, så hvis jeg har 10 på en sæson på et hold, så er jeg egentlig ret godt tilfreds, siger hun og fortæller, at holdet også er åbent for børn, som ikke bor i Østerlars.

Træningerne kommer til at være fra 16.30 til 17.30, så hvis man har bil, kan man efter arbejde godt lige nå at køre børnene til gymnastiksalen.

– Jeg plejer også at sige til forældrene, at så har de også lige en time, hvor de kan nå at handle eller gå en tur eller læse i en bog, siger hun.

Nyt yogahold

Børnegymnastik er ikke det eneste nye tiltag i gymnastikafdelingen i Østerlars Sport.

Snart vil det også være muligt at deltage i yoga under ledelse af Lene Feldthus Andersen. Der vil blive undervist i alignment yoga, der forebygger skader og er en meget sikker yoga, der kan tilpasses alle.

Yogatræningerne vil foregå hver mandag klokken 17.15 fra den 25. september.