Tejn-løber måtte nøjes med DM-sølv efter mislykket taktik: 'Det var nok ikke super smart'

Tejn-løber måtte nøjes med DM-sølv efter mislykket taktik: 'Det var nok ikke super smart'
Laura Hulgaard har deltaget i Hammer Trail i mange år, og hun er ikke i tvivl om, at der er noget om snakken, når man siger, at løbet er et af Danmarks hårdeste. – Det er en ret teknisk rute og med ret mange højdemeter, så det er noget af Danmarks barskeste terræn. Det kræver virkelig noget mentalt udholdenhed og meget styrke i benene, siger tejnløberen. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 29. JAN 2022 • 20:22
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
29. JAN 2022 • 20:22

Laura Hulgaard fra Tejn IF førte igennem den første halvdel af danmarksmesterskaberne i lang trail, som blev afviklet i dag på Hammerknuden, men føringen holdt ikke hele vejen til mål. Nu håber bornholmeren at kunne komme i bedre form, så hun kan få revanche til maj, når DM i kort trail afvikles.

 

Trods den heftige blæst og de spredte byger var knap 300 løbere i dag mødt op på Hammerknuden for at være med i Tejn IF's løb Salomon Hammer Trail Winter Edition, som regnes for at være Danmarks hårdeste trailløb. Som noget specielt bød løbet denne gang på et danmarksmesterskab, da løberne på maratondistancen deltog i DM i lang trail.

På forhånd var den lokale løber Laura Hulgaard fra Tejn IF udset som en af favoritterne blandt kvinderne, og det lignede da også længe en sejr til bornholmeren. Men efter 25 kilometer blev hun overhalet af Begitte Hansen fra Team Meins RUNning, som endte med at tage førstepladsen med 10 minutters forspring til Laura Hulgaard på andenpladsen.

– Jeg lagde lidt for hårdt ud i starten, og det var nok ikke super smart, erkender den 43-årige bornholmske løber, som løb den første halvdel af løbet på to timer og 14 minutter, mens den anden halvdel blev tilbagelagt på to timer og 38 minutter.

Laura Hulgaard måtte nøjes med sølv, men går efter guldet, når der til maj afvikles DM i kort trail på Hammerknuden. Foto: Jesper Gynther

Har været skadet

Laura Hulgaard lagde hårdt ud for at lægge noget afstand til sin største konkurrent, Begitte Hansen, men kunne altså ikke holde føringen, da kræfterne slap op. Formen er da heller ikke der, hvor den skal være, hvilket skyldes, at bornholmeren har døjet med et løberknæ i tre måneder, og derfor har hun ikke kunnet træne så meget, som hun gerne ville have gjort.

– Jeg måtte bare indse, at jeg manglede vildt meget, så jeg kom til at gå på mange af bakkerne, og det kostede selvfølgelig rigtig meget tid her til sidst. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, og havde jeg været tilbage i min normale form, så kunne jeg sagtens have gjort det bedre, men jeg er bare langt bagud med min træning på grund af den her skade, siger hun.

Nu håber Laura Hulgaard, at hun finde storformen igen i løbet af de næste måneder, så hun til maj kan få revanche over Begitte Hansen, når der afvikles DM i kort trail på 30 kilometer distancen, som ligeledes finder sted på Hammerknuden.

Jeg glæder mig til at se hende næste gang, så får hun baghjul

Laura Hulgaard, sølvvinder, DM i lang trail

– Det her giver mig faktisk bare mere blod på tanden til at komme i bedre form, så jeg satser på at komme stærkt igen til maj. Jeg glæder mig til at se hende næste gang, så får hun baghjul, lover tejnløberen.

Laura Hulgaards største konkurrent, Begitte Hansen, endte med at vinde guldet i DM i lang trail i tiden 4:42:20. Foto: Jesper Gynther

Vinden var en udfordring

En ting, som alle løberne måtte kæmpe med, var vinden. Det blæste kraftigt igennem hele dagen, som optakt til den storm, som rammer Bornholm natten til søndag.

Selvom der også var mange steder på ruten, hvor træer gav læ for vinden, så gav det blæsende vejr også en del udfordringer undervejs, fortæller Laura Hulgaard.

– Når man kommer til et af de flade stykker her til sidst, så tænker man, at nu skal man bare løbe vildt stærkt, men så er der bare stik modvind. Der var også en låge på ruten, som jeg næsten ikke kunne få op, fordi det blæste så meget.

– Så ja man kan godt mærke, at der er en storm på vej. Jeg blev faktisk også skubbet uden for sporet på et tidspunkt af vinden. Jeg er jo ikke så stor, så der skal ikke så meget til. Man skal tænke sig om derude i hvert fald, konstaterer hun.

Stormen Malik var på vej mod Bornholm, da løbet blev afviklet. Foto: Jesper Gynther

Ramt af afbud

Det kraftige blæsevejr var også en udfordring for arrangørerne, som måtte se afbud tikke ind, da nogle af løberne fik deres færgeafgange aflyst. Der var cirka 380 tilmeldte til Hammer Trail, men kun knap 300 af dem deltog i løbet. Arrangørklubben Tejn IF er dog godt tilfreds alligevel.

– Vi har selvfølgelig en del afbud med dem, der ikke er kommet med færgen, specielt på halvmaraton. Men ellers er det gået over alt forventning, siger formand Kim Rasmussen, som mener, at det ikke kun er skidt, at det har været et decideret uvejr.

– Det er også godt, at det er lidt ekstremt vejr. Det skal være vildt, for det er jo det, de husker, når de bagefter fortæller røverhistorier, at det har blæst og været regn, da de skulle løbe.

Har der været nogen farlige situationer?

– Der er én, der er på sygehuset, som har vrikket om. Og så er der nogle enkelte, der er udgået, men det er lige så meget, fordi det er et lortevejr, og folk fryser lidt, så er det nemmere at trække stikket.

Christian Nørfelt vandt DM i lang trail hos herrerne i tiden 3:42:35 sekunder. Foto: Jesper Gynther


Dagens hurtigste løbere

11 km:

  • Mads Mogensen i tiden 1:07:18
  • Ditte Nielsen i tiden 1:27:03

21,1 km:

  • Sune Pedersen i tiden 2:00:13
  • Pia Michelle Elgaard Folsing 2:21:54

42,2 km:

  • Christian Nørfelt i tiden 3:42:35
  • Begitte Hansen i tiden 4:42:20

50 km:

  • Emil Christensen i tiden 10:57:04
  • Gitte Sveigaard fra Tejn IF i tiden 12:04:09

63 km:

  • Esben Brandt Hansen i tiden 8:36:10

10 km walk:

  • Karl-Erik Landberg i tiden 2:06:18
  • Ditte Hansen fra Tejn IF i tiden 2:27:32

21,1 km walk: