Stor glæde over genåbning af udendørsidrætten

Stor glæde over genåbning af udendørsidrætten
Selvom tennis umiddelbart ikke er en sport, som normalt dyrkes udenfor på denne tid af året, så er der også glæde at spore i Nexø Tennis Klub over den nye grænse på 25 personer. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 25. FEB 2021 • 08:43
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
25. FEB 2021 • 08:43

IDRÆT

Idrætslivet har reelt set været lukket ned siden nytår, fordi man ikke har måtte samles mere end fem personer. Onsdag middag meldte regeringen dog ud, at restriktionerne bliver lempet, så man fra næste uge af kan være samlet op til 25 personer til en idrætsaktivitet udenfor.

Den udmelding bliver taget rigtig godt imod af det bornholmske idrætsliv, som tripper for at kunne komme i gang med træningen.

– Det er jo en glædens dag i dag, siger direktør i DGI Bornholm, Karen-Margrethe Hansen Bager.

– At der kan være 25 personer samlet udenfor til idræt, det gør jo, at der er en lang række udendørsaktiviteter, der nu kan genoptages. Og det er alt lige fra fodbold til løbehold til ganghold og cykling, så vi er rigtig glade, siger hun.

Selv tennis jubler

Flere af idrætsforeningerne fortæller da også til Bornholms Tidende, at den nye grænser er et rigtig godt skridt i forhold til at få gang i foreningslivet igen.

– Det er super lækkert, fordi langt de fleste af vores træningshold har mellem 12 og 20 deltagere, og det er, uanset om det så er udendørs fitnesshold eller løbetræningshold. Så derfor er det perfekt for os, og vi er super glade, fortæller formanden i Viking Atletik, Claus Clausen.

I Bornholms Cycle Club (BCC) har man også armene oppe, for nu kan alle komme til træning igen.

– Det bliver fantastisk. Det gør, at vi kan starte træningen op allerede fra onsdag af, hvor vi har vores træning for vores mountainbikehold. Og på landevej har vi også mulighed for at samle folk igen, så det bliver rigtig godt, og det glæder vi os til, siger formand Ninna Gjettermann.

– Det gør, at vi faktisk kan køre træningen normalt. Selvfølgelig kan vi ikke mødes alle sammen foran klubhuset, så der må vi lave to mødetider, men ellers kan vi lave træningen, som vi plejer, så det betyder virkelig meget. Vi har ikke haft noget træning siden før jul, for det med at have fem på et hold har vi valgt ikke at lave for at kunne passe på hinanden, siger hun og oplyser, at cykelklubben nu også kan afvikle sine cup-løb, som ellers er blevet aflyst gennem hele vinteren.

Selvom tennis umiddelbart ikke er en sport, som normalt dyrkes udenfor på denne tid af året, så er der også glæde at spore i Nexø Tennis Klub over den nye grænse på 25 personer.

– Vi har verdens bedste kunstgræsbaner, der simpelthen dræner alt vandet, så det er en kæmpe fordel for os, og derfor starter vi træningen op for alle vores hold i næste uge, fortæller formand René Lund, der oplyser, at alle klubbens hold er mellem 12-15 spillere.

– Så vores vintertræning bliver nu til udendørstræning. Det bliver fedt, jeg glæder mig, siger han.

Stor fordel for fodbolden

I Tejn IF betyder grænsen på 25 personer, at petanque og fodbold kan starte op igen, mens det også bliver nemmere at arrangere løbetræninger, oplyser formand Kim Rasmussen. I Hasle IF vil man også genopstarte træningen for petanque, kroket og fodbold, fortæller formand HC Pedersen.

Fodbold er i det hele taget en sport, som kommer til at nyde godt af den nye grænse på 25 til udendørsidræt. Det er nemlig nu, at mange fodboldhold normalt så småt begynder at skifte indendørstræningen ud med boldspil på græsbanerne.

Derfor vil Nexø Boldklub da også starte træningen op for flere af holdene i næste uge.

– Når det er en gruppe på 25, så gør det, at man kan afvikle noget, der minder om normal træning. Så 25 er helt perfekt. Vi har også allerede slået det op på vores facebookprofil, og der er mange af vores medlemmer, der glæder sig over udmeldingen og glæder sig til at komme i gang med at træne, siger formand Kristian Johannesen, der tilføjer:

– Foråret er på vej, og sneen er forsvundet, så det kunne ikke være meget bedre.

I RIK er der også god stemning ovenpå udmeldingen fra regeringen.

– Ja, for pokker. Vi har set frem til det. Alle har jo kommet og spurgt, hvornår vi kommer i gang. Så det hilser vi hjerteligt velkomment, siger formand Benny Pedersen.

– Det gør, at vi kan få en masse mennesker op til træning, og nu har vi mulighed for at tilrettelægge træningen på en fornuftig måde både for børn og for senior. Men vi kommer ikke til at spille nogen fodboldkampe. Det vil kræve, at vi kan være 50 samlet, for at vores KS-hold kan komme i kamp. Men vi kan komme i gang med en fornuftig træning nu, siger han og oplyser, at holdene har mulighed for at træne på klubbens fire multibaner og på 11-mandskunstgræsbanen.

Håbet er tændt igen

Blandt trænerne for RIK og NB Bornholm, der spiller i Københavnsserien, er der også stor glæde at spore over, at man nu kan komme i gang med at lave normal træning, og ikke kun træning for små grupper med fem personer i hver, som RIK har haft gang i i løbet af denne uge.

– At vi nu må være 25 personer samlet, det er jo bedre end fem, så jeg synes, det er fint. Det giver os nogle gode betingelser for at komme i gang med træningen, siger RIK’s træner Henrik Jacobsen, som har en trup på 30 mand og derfor vil dele træningen op i to grupper fra næste uge af, hvor træningen vil foregå på 11-mandskunstgræsbanen i stedet for på RIK’s multibaner.

Hos NB Bornholm vil man også starte træningen op med en ugentlig træning på 11-mandskunstgræsbanen i Rønne samt to ugentlige træninger på en af græsbanerne i Nexø, såfremt vejret er til det.

– Den nye udmelding betyder, at vi kan træne på almindelig vis udendørs fra på mandag af, og det er jo fantastisk, siger NB’s træner Thomas Jørgensen, der nu begynder at tro på, at der bliver spillet fodboldkampe dette forår.

– Den tanke havde man jo næsten ikke turde tænke, siden vi blev lukket ned sidst i oktober. Og for en måned siden tænkte man, om der mon bliver en forårsturnering. Selvfølgelig er det udviklingen på covid-19, der afgør det, men nu har man da et begrundet håb om, at vi får lov at spille fodbold igen. Vi glæder os i hvert fald helt vildt til det, siger han.