Håndboldsæsonen og opvisninger hænger i en tynd tråd

Håndboldsæsonen og opvisninger hænger i en tynd tråd
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 25. FEB 2021 • 10:10
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
25. FEB 2021 • 10:10

IDRÆT

Onsdag middag meldte regeringen ud, at man fra næste uge kan være samlet op til 25 personer til en udendørs idrætsaktivitet. Det har skabt stor jubel blandt de sportsgrene, som har mulighed for at træne udenfor, men for de udprægede indendørssportsgrene er der ikke meget at glæde sig over.

Indendørshallerne skal nemlig forblive lukkede, og det betyder, at sæsonen for eksempelvis gymnastik og håndbold mere eller mindre nu er slut.

Det ærgrer DGI Bornholm-direktør Karen-Margrethe Hansen Bager sig over.

– I DGI-regi havde vi jo allermest håbet på, at man ville have gået ind og prioriteret børn og unge både indendørs og udendørs, så vi er jo lidt skuffede over, at vi ikke har mulighed for at åbne for vores indendørsaktiviteter for de unge, siger hun.

Håndboldsæsonen er lukket og slukket

Skuffelse er der også at spore blandt en del af idrætsforeningerne. I håndboldverdenen er der således ikke meget tro på, at der kommer til at blive spillet håndbold lige foreløbigt.

– Det er jo møgærgerligt, at vi ikke kan komme i gang. Men det var sådan set forventet. Vi havde ikke de store forhåbninger om, at vi fik lov at starte op indendørs, som verden ser ud lige nu. Det sker nok først til efteråret, at vi får lov at komme i gang igen, hvis man skal realistisk på det, siger formanden for Team Bornholm og NH, René Thisen.

Normalt slutter håndboldsæsonen i slutningen af marts eller starten af april. Der har godt nok været snak om at forlænge sæsonen denne gang indtil maj, men hvis der først bliver åbnet op for indendørsidræt til april, så tror René Thisen ikke på, at sæsonen bliver til noget.

For det første er der en del spillere, der spiller håndbold om vinteren og dyrker en anden sport om sommeren, og derfor vil fravælge håndbolden, når det først begynder at blive varmere i vejret. For det andet skal man have tid til at træne op igen efter en så lang pause fra både træning og kamp, da man ellers let kan få skader.

– Så lige umiddelbart er håndboldsæsonen slukket og lukket, og så må vi se, om vi kan være klar til en ny sæson efter sommeren, siger han og tilføjer:

– Og så bliver det jo spændende, hvor mange spillere der vender tilbage. Der ligger en kæmpe opgave i det, for spillerne har jo så ikke spillet håndbold i rigtig lang tid og har måske fundet noget andet at lave.

Ingen gymnastikopvisninger

I gymnastikverdenen har man også så småt indstillet sig på, at sæsonen er slut. Her har man nemlig samme udfordringer som i håndbold.

Og selvom det er nemmere at flytte træningen udenfor, end det er for et håndboldhold, så bliver det ikke noget, som man kommer til at gøre blandt DGI Bornholms landsdelshold, fortæller formanden for DGI Bornholms Gymnastik- og Fitnessudvalg, Betina Noltensmejer.

– Umiddelbart tænker jeg det ikke, for vi er nogle hold, der er mere end 25 personer, så hvem skal vi plukke ud, som ikke kan deltage? Så det tænker jeg ikke, at vi gør, og derfor kommer udmeldingen i dag (onsdag, red.) ikke rigtig til at have nogen betydning for os, siger hun.

Hun har derfor mere eller mindre opgivet håbet om, at sæsonen kan genoptages.

– Sæsonen slutter jo sådan set i marts, så den er ligesom passé for vores vedkommende. Vi håber jo bare på, at vi kan få lov at mødes og få en ordentlig afslutning på holdene. Og så håber vi på, at vi kan få en god start i september.
I den forbindelse ærgrer hun sig især over, at det for andet år i træk ikke bliver til nogen gymnastikopvisninger.

– Vi talte så sent som i forgårs til aftensmaden, at det var så to år siden, at vi var ude og lave nogle opvisninger. Det er sgu lidt ærgerligt, men vi kan ikke rigtig gøre noget ved det. Man kan så sige, at i og med at sæsonen mere eller mindre har været lukket ned hele sæsonen, så er der heller ikke så meget, vi kan vise frem.

Haller har stået tomme siden december

Det er dog ikke kun håndbold og gymnastik, som ærgrer sig over, at indendørsidræt ikke bliver åbnet op. Hos Viking Atletik har man rigtig mange, som dyrker indendørs fitness, og de må vente lidt endnu, før de kan gøre brug af deres medlemskab.

– Det er jo voldsomt irriterende for os, at man ikke kan træne indendørs fitness, for det er jo der, hvor vi har flest brugere, det er i vores fitnessbygning. Vi savner også svømmetræningen og spinning, som vi heller ikke får adgang til, så jeg havde selvfølgelig også håbet på, at der kom en åbning indendørs, men det må man jo så tage næste gang, siger formand Claus Clausen.

Han oplyser dog, at det ikke er noget problem at flytte atletiktræningen udenfor, som vejret er lige nu. Derudover vil man også flytte stram-op-træning, kettlebell-træning og crossfit-træning udenfor.

– Men det er jo ikke ideelt. Specielt ikke, når man skal lave noget muskeltræning, for så kan musklerne nå at blive kolde. Men det må man tilrettelægge sig ud af, siger han.

I Tejn IF er man også lidt skuffet, for her har man også en del indendørsidræt, som altså nu må vente yderligere på at få lov at åbne op.

– Vores hal har jo stået tom siden midten af december. Der har ikke været noget som helst aktivitet derinde, så det er jo lidt ærgerligt at have en hal, hvor man ellers godt kunne holde afstand, men sådan er det. Vi må jo rette os efter de regler, de udstikker for os, siger formand Kim Rasmussen, der ser med lidt bekymring på situationen for klubbens indendørshold.

– Det er jo indendørsidrætten, som kommer til at blive hårdest ramt af det, så det var lidt ærgerligt, at der ikke kunne blive åbnet op for det, siger formand Kim Rasmussen, der frygter, at indendørsidræt først kan åbne op igen til efteråret.

 


DGI Bornholm opfordrer til at rykke udenfor

Fra næste uge må der være op til 25 personer samlet, der træner idræt udenfor, mens indendørsidræt stadig skal forblive lukket. Derfor opfordrer DGI Bornholm nu idrætsforeningerne til, såfremt det overhovedet kan lade sig gøre, at flytte indendørstræningen ud i den friske luft.

– Det kan godt være, at man ikke kan lave nøjagtig den samme aktivitet, men så kunne man mødes og lave noget konditionstræning og styrketræning og bevægelse og leg for at holde fast i fællesskabet, siger DGI-direktør Karen-Margrethe Hansen Bager.

– For mit eget vedkommende træner jeg et smarttræningshold i DGI-hallen, hvor vi laver gymnastikøvelser, der særligt udfordrer hjernen, og jeg vil jo fluks skrive til deltagerne på holdet og fortælle, at jeg er klar på at mødes udenfor, så vi kan holde hjernen frisk, siger Karen-Margrethe Hansen Bager.