Slide So Easy viste sin store klasse på travbanen

Slide So Easy viste sin store klasse på travbanen
Mads Petersen kørte Slide So Easy til en overlegen sejr i hurtigklassen. Foto: Torben Ager
NOTITS | ABONNENT | 19. MAJ 2023 • 21:47
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
19. MAJ 2023 • 21:47

Den femdobbelte millionvinder Slide So Easy vandt sin første sejr på Bornholms Brand Park.

Mere end 60 procent af spillerne havde krydset 14-årige Slide So Easy/Mads Petersen af på V4- og V5-kuponerne i fredagens hurtigklasseløb på Bornholms Brand Park.

Det kom de ikke til at fortryde.

Den 14-årige vallak med en præmiekonto på 5,5 mio. kroner førte fra start til mål.

Sæsondebutanten Carlos Milo var den eneste, der kunne følge Slide So Easy, da startbilen kørte væk, men var aldrig i stand til at true favoritten, selv om der blev kørt i et afslappet tempo.

På sidste omgang rørte Diamondwind/Jonas Mikkelsen på sig, men Slide So Easy trak fra og vandt overlegent i tiden 1.19,0/1860 meter auto.

Wenson prikkede starten

Efter tre nul-placeringer på stribe prikkede Claus Peter Christiansen starten perfekt med Wenson i 1. løb, og siden var der ingen, der udfordrede for alvor i kampen om førstepladsen. Wenson (1.24,8/2120) sejrede i et mageligt tempo foran Fendi Dravirt/Mads K. Mogensen og Baron Revenue/Niels-Peter Steinlein.

V5-spillet blev indledt med en målfotoafgørelse, da Corner Tiki/Mads K. Mogensen (1.21,2/2160) lige akkurat fangede den førende Blackbird  S/Henrik Ipsen i det sidste skridt. Champ Olympic/Martin S. Jensen fik en helt forrygende start fra spor fem, men måtte betale for det hårde arbejde på opløbssiden.

Favoritterne Give Me Love/Jonas Mikkelsen og Frøns Hjortshøj/Niels Kr. Hansen blev lukket inde i indvendige spor og spillede ingen rolle i afgørelsen. Begge heste stillede op med lutter sejre på 2023-kontoen.

Fuld gas på Cashmir

Mathilde Bager stod for aftenens offensive satsning, da hun i et montéløb gav den fuld gas på ryggen af Cashmir. Det knækkede den fra start førende Sorrento/Terese Møller, men på opløbssiden var det en fuldstændig flad Cashmir, der luntede ind på tredjepladsen.

No Faith/Anette Weise Hansen var den første til at udfordre Cashmir, men smed sejren, da ekvipagen helt uforståeligt slog ud i banen i landevejssvinget. Det åbnede for Smekeruds Bazinga/Kristina Hansen (20.2/1820), der vandt med mange, mange længder ned til fint afsluttende No Faith og totalt udpumpede Cashmir.

Klog kørsel af Mikkelsen jr.

Jonas Mikkelsen havde i 4. løb overtaget sulkyen bag Herman K S fra sin far, Frank Mikkelsen, men det forhindrede ikke Stald Snurretoppen-hesten i at vinde for anden gang i træk. Klog kørsel bragte Herman K S i en gunstig position før opløbet, og det blev til en sikker sejr foran Gangsters Paradise/Johnny Jessen i tiden 1.20.8/2120 meter.

I 5. løb gentog Martin S. Jensen taktikken fra 2. løb med Champ Olympic, da han sendte 10-oddseren Best Of Magic hurtigt til spids foran Expressstone/Leif Nyboe og spillernes favorit, East End/Kenn Christoffersen. Denne gang lykkedes det at forsvare føringen helt ind over målstregen, selv om Lluc Boko/John Gommans kom stærkt på de sidste 200 meter og snuppede andenpladsen foran Born Solo/Susanne Munk.

Anden Lind-Holm-sejr 

Stefan Lind-Holm koncentrerer sig nu helt om trænergerningen, men det hænder, at løbssammensætningen får ham til selv at tage en køretur på Bornholms Brand Park. Forrige løbsdag vandt han i sin første start i år med Marvellous Tooma, og fredag blev det til sejr nummer to, da Lind-Holm i 7. løb førte fra start til mål med Hunger Rain (1.20,1/2160 m).

Favoritten blev hele vejen rundt udfordret af Face Collection/John Gommans, men i opløbet havde sidstnævnte brugt de sidste kræfter, og på målstregen måtte Face Collection se sig henvist til tredjepladsen af Fitou/Jonas Jønsson.

Winner's Wine godkendt

Den tidligere bornholmsmester Winner's Wine undgik ikke en af de efterhånden alt for mange galopture undervejs, men blev godkendt i aftenens prøveløb med Kenn Strøby i sulkyen. Tiden lød på 1.24,1/1820 meter.

Tvingens King/Michala Haagensen blev godkendt til monté, mens sulkyhestene Hazard Hjortshøj/Mads Petersen og Jackson Exile/Micki Kofod-Mortensen galopperede og blev henvist til endnu et prøveløb.  

Fredagens ponyløb blev vundet af Morfars Joar/Filuca Wermelin-Larsen.