Se billederne: Viking i guldtrøjer får overrakt pokalen

Se billederne: Viking i guldtrøjer får overrakt pokalen
Anfører Steffen Sørensen fik overrakt pokalen efter 2-2-kampen mod Knudsker.
| ABONNENT | 17. JUN 2021 • 16:26
Af:
Jesper Gynther (tekst)
Berit Hvassum (fotos)
| ABONNENT
17. JUN 2021 • 16:26

FODBOLD

Vinderen af Bornholmsserien i sæsonen 2020/2021 blev allerede fundet for et par spillerunder siden, og onsdag aften blev pokalen så endelig overrakt til Viking, efter holdet havde spillet sæsonens sidste kamp mod Knudsker på Rønne Stadion Nord.

Kampen endte 2-2, og alle målene blev scoret i 1. halvleg. Vikings mål blev scoret af Malthe André Kofoed-Nielsen og Magnus Mortensen, mens Frederik Larsen og Michael Danry scorede målene for Knudsker.

Efter pausen drejede det sig mest om at få tiden til at gå, så Viking kunne fejre titlen sammen med sine trofaste fans på lægterne. Og fejret blev der med både champagne, romerlys og en masse øl, og så gjorde det ikke så meget, at kampens kvalitet ikke var så god.

– Nu har vi vidst det i et par kampe (at titlen var sikret, red.), og det synes jeg måske også, at spillet bar lidt præg af. Jeg synes, der mangler lidt tænding og gnist. Men det er jo meget normalt. Det har været en lang sæson, og jeg synes, vi vinder titlen meget fortjent, fortalte Vikings træner John Ottesen efter kampen.

– Vi skal jo huske at nyde det, fortalte Vikings træner, John Ottesen, med henvisning til holdets triumf. Han ved endnu ikke, om han fortsætter som træner til næste sæson.


Spillede i guldtrøjer

Vikings spillere havde skiftet den normale hvide hjemmebanetrøje ud med en i guldfarve i dagens anledning, og det var anfører Steffen Sørensens idé.

– Det, synes jeg, er en meget god gimmick, og drengene hyggede sig med det. Men måske var det ikke så værdigt i dag, spillemæssigt, men pyt med det, vi er blevet mestre, fortalte John Ottesen, der også glædede sig over den store opbakning fra tilskuerne.

– Det er stort at kunne fejre det sammen med dem. Fansene har været her de seneste seks-syv år i tykt og tyndt og bakket op om holdet, mens det måske ikke så så godt ud, som det gør nu.

–Jeg har selv været træner her i to år, og for mig virker Viking som én stor familie, og det er helt fantastisk at være med til, siger John Ottesen, der derfor også rangerer BM-titlen højt blandt de mesterskaber, han har vundet som træner.

– Jeg vil sige, at den her rangerer sgu rigtig højt på skalaen, fordi klubben – den har måske ikke været i knæ – men den har ikke været i toppen af ligaen de seneste seks-syv år, så derfor synes jeg, det er kæmpestort, siger han og deler samtidig ros ud til sin assistenttræner Søren Folkmann, der på grund af arbejde ikke kunne være med til kampen.

– Jeg savner min assistenttræner, Søren, i dag, fordi han har om nogen fortjent at være med til at fejre det her mesterskab med gutterne, for han har sgu stået last og brast med holdet de seneste seks år, hvor det måske ikke har været så godt. Jeg havde gerne undet ham, at han var her, for det har han sgu fortjent, siger John Ottesen, der sammen med spillerne og trænerstaben sluttede aftenens titelfejring af med at spise noget mad sammen.

Romerlysene var fundet frem, da Vikings fans fejrede mesterskabet.

Èn stor opgave tilbage

Viking-træneren oplyser desuden, at det fortsat ikke er afklaret, hvorvidt han fortsætter som træner til næste sæson, hvor holdet skal spille med i Københavnsserien.

– Nu skal vi have et møde i næste uge, og så må vi jo se, hvad der sker. Lige nu handler det bare om at koncentrere os om én opgave, og så gøre dét færdigt, og så må vi tage det andet bagefter. Vi skal jo huske at nyde det.

Du henviser til jeres pokalfinale mod NB Bornholm. Hvordan ser du den kamp?

– Den bliver jo megasvær. Men som jeg har sagt til gutterne, så skal vi bare gå ind og nyde den og så gøre det bedste, vi kan, og så må vi se, hvor langt det bærer. Men vi er jo megaunderdogs, de er store favoritter de andre.

I skal møde et københavnsseriehold, som er fra den række, som I skal spille i efter sommerferien. Bliver det lidt en smagsprøve på, hvad der kommer til at vente jer?

– Ja, det kan man sige. Selvfølgelig er det et andet tempo, end vi er vant til. Så det er klart, at i og med at de også er et rigtig godt hold, et tophold i KS, så får vi rigeligt at se til, siger John Ottesen, der mener, at holdet skal have spillertilgang hen over sommeren, hvis man skal gøre sig nogen forhåbninger om at overleve i Københavnsserien.

– Vi håber selvfølgelig, at vi får tilgang. Vi bliver nødt til at have en bred trup. Ikke bedre spillere, men vi har brug for spillere af samme kvalitet, som dem vi har, så vi har en bred trup, siger han.

Der blev scoret fire mål, men ellers var underholdningsværdien ikke den største, da sæsonen blev rundet af i Bornholmsserien på Rønne Stadion Nord.

 


Hasle vandt femte sejr i træk

Onsdag aften blev der også spillet kamp mellem Midtbornholm og Hasle i Bornholmsserien. De to mandskaber spillede ligeledes deres sidste kamp i sæsonen, og det blev en målrig affære.

Midtbornholm kom foran 1-0 i det 7. minut på mål af Adrian R. L. Koefoed, inden André Kahlenberg fik scoret to gange inden pausen for Hasle.

Efter pausen fik André Kahlenberg fuldendt sit hattrick med scoringen til 3-1, inden Midtbornholm i slutningen af den ordinære spilletid fik udlignet til 3-3 på mål af først Filip Vomb Kofoed og derefter Jeppe Friis Henriksen. Dybt inde i overtiden kom Hasles Kevin Philipsen så på måltavlen med sejrsmålet til 4-3.

Dermed sluttede Hasle af med at vinde deres sidste fem kampe i Bornholmsserien, og dermed ender holdet med 15 point i slutspillet, kun to point efter mestrene fra Viking.