Nu skal det være slut med grus, der blæser ind til nabohusene

Vandingsanlægget går automatisk i gang tre gange i døgnet. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 1. MAJ 2022 • 14:36
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
1. MAJ 2022 • 14:36

Rønne Tennis Klub har investeret i et nyt automatisk vandingsanlæg, som skal gøre banerne bedre at spille på – og som også skal forhindre, at gruset flyver ind i nabohusenes haver på varme sommerdage med meget blæst.

Alle, der har prøvet at spille tennis på en grusbane, ved, at det er meget vigtigt at huske at vande banerne, så underlaget bliver hårdt, for ellers hopper boldene ikke særlig godt, og det føles ligesom at løbe rundt i en sandkasse.

Derfor har det i mange år været et stort ønske at få et automatisk vandingsanlæg, og det er nu lykkedes. Rønne Tennis Klub har nemlig investeret omkring 25.000 kroner i vandingsanlægget, som er sat op på klubbens fire grusbaner.

– Det er helt nyt, og vi har store forventninger til det, siger formand Knud Erik Thomsen, som oplyser, at vandingsanlægget automatisk vil gå i gang tre gange i døgnet, herunder om natten.

Fordi der nu er et automatisk vandingsanlæg betyder det dog ikke, at spillerne slipper for tjansen med at bruge den manuelle vandslange og vande banerne efter brug. For når det er rigtig varmt, så tørrer banerne meget hurtigt, fortæller formanden.

Formand Knud Erik Thomsen fortalte om det nye vandingsanlæg lørdag formiddag, hvor der var standerhejsning i Rønne Tennis Klub. Video: Jesper Gynther

Godt for naboerne

Det nye vandingsanlæg er i stedet tænkt som en ekstra hjælp til at holde banerne gode, og så er de også tænkt som en måde at sikre, at der ikke sker grusflugt på varme sommerdage, hvor det blæser meget, og hvor ingen har spillet tennis og derfor manuelt vandet banerne.

For en varm og blæsende sommerdag for et par år siden kom Rønne Tennis Klub nemlig til at gøre sig lidt upopulær hos nogle af naboerne på Torneværksvej, da alt gruset fra banerne blæste over i nabohusenes haver og også ind gennem åbne vinduer.

– Det var ikke så heldigt, fortæller Knud Erik Thomsen, som desuden kan fortælle, at vandet ikke koster klubben noget, da man får det gratis fra Bornholms Regionskommune.

– Vi betaler ikke vandafledningsafgift, men vi skal selvfølgelig ikke fråse med det, siger formanden, som lørdag formiddag var med til at holde standerhejsning i klubben, hvor han fortalte medlemmerne om det nye vandingsanlæg.

Bagefter blev der desuden afviklet Tennissportens Dag, hvor der for første gang i sæsonen blev spillet på grusbanerne.

I baggrunden ses nogle af de huse, hvor gruset for et par år siden blæste ind til. Video: Jesper Gynther