NB-træner om sin unge målræv: 'Rasmus kan blive endnu bedre'

NB-træner om sin unge målræv: 'Rasmus kan blive endnu bedre'
Måltyven Rasmus Kristensen kan blive endnu bedre, mener NB’s træner Thomas Jørgensen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 13. FEB 2021 • 11:49
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
13. FEB 2021 • 11:49

FODBOLD

NB Bornholms cheftræner Thomas Jørgensen glæder sig over, at en af spillerne i truppen, 18-årige Rasmus Kristensen, er blevet kåret som efterårets angriber i Københavnsserien af ligabold.dk.

Han har dog ikke selv været inde på fodboldsitet og stemme på sin frontangriber.

– Nej, det tror jeg faktisk ikke, at jeg havde. Jeg er så tilpas gammeldags, at jeg deltager aldrig i sådan noget, siger Thomas Jørgensen.

– Og skulle jeg have gjort det, så tror jeg faktisk, at der havde været andre, jeg ville have stemt på. Ikke fordi jeg ikke synes, Rasmus gør det godt, for han gør det rigtig godt, men der er også nogle andre angribere, som gjorde det rigtig godt i Københavnsserien i efteråret, siger han.

Han har målnæse

NB-træneren har dog generelt de store roser fremme, når han skal beskrive Rasmus Kristensen og dennes præstationer i efteråret, hvor den unge angriber formåede at score otte mål i ti kampe.

– Han har målnæse. Rasmus dukker jo altid op, hvor kuglen dumper ned, og det er jo en fantastisk egenskab. Han står ofte på det rette sted, siger Thomas Jørgensen.

– Jeg har også brugt ham lidt på kanten, men der er ingen tvivl om, at Rasmus allerhelst selv vil spille på midten af angrebet. Somme tider synes jeg, at han gør mere gavn ude på siden, så det er vi ikke altid lige enige om. Men han er en farlig angriber, og det er helt klart der, hvor han har sin spidskompetence. Det er inde i feltet.

Træneren mener dog også, at der er muligheder for forbedring.

– Vi arbejder hver gang til træning på at udvikle ham i spillet og relationerne med holdkammeraterne. Vi har behov for, at han bliver dygtigere ude i spillet og i relationerne og i bevægelserne, så han kan være endnu bedre i det opbyggende spil sammen med sit hold. Og det bliver han langsomt – men sikkert – bedre og bedre til.

Man glemmer, hvor ung han er

Thomas Jørgensen blev træner for Rasmus Kristensen i NB Bornholm for to år siden, hvilket var kort efter, at den dengang 16-årige spiller havde fået debut for førsteholdet. Siden da har træneren inkluderet den unge spiller i startopstillingen i alle kampe på nær to eller tre.

Træneren mener derfor også, at man roligt kan sige, at Rasmus Kristensen spiller en meget vigtig rolle for NB’s hold.

– Han er bestemt en klar del af stammen på holdet. Han er en af dem, der er med til at bære holdet sammen med seks-syv andre, og det har han sådan set været hele tiden, mens jeg har haft ham på holdet.

Fik han scoret så mange mål i efteråret, fordi han nu har vænnet sig til at spille senior?

– Det er også det, man hele tiden skal huske på med Rasmus. Man glemmer, at han er så ung, som han er, fordi han har været med på holdet i så lang tid. Nogle tænker jo, at det var da utroligt, at han for eksempel ikke lavede flere mål sidste år, men det er jo fordi, at han er så ung. Og nu har han så lavet de her otte mål i ti kampe, og det er jo en del af hans udvikling, siger Thomas Jørgensen, som igen peger på, at den unge spiller har mulighed for at udvikle sig endnu mere.

– Han er blevet meget bedre i relationen med sine medspillere, men jeg mener stadigvæk, at der er udviklingspotentiale. Det har jeg også sagt til Rasmus, og vi arbejder meget på det. Han skal blive bedre til at udnytte sine holdkammeraters spil netop i et-to-spil og så videre, for det kan han udvikle og blive meget bedre til. Og det lærer han netop, fordi han bliver ældre, og fordi vi øver det til træning.

– Han er også meget lydhør overfor at blive bedre. Så der er ingen tvivl om, at det at han er blevet ældre, det er det, der gør, at det er gået ham lidt bedre på det personlige plan her i efteråret, siger træneren, som tror på, at Rasmus Kristensen har evnerne til at kunne spille på et højere niveau engang i fremtiden.

– Der er da ingen tvivl om, at Rasmus ikke bliver her de næste ti år, det skal han heller ikke, siger Thomas Jørgensen.